Josca
Josca Love & Life 22 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

8 morning routine geheimen van mensen die nooit te laat zijn

Eigenlijk ben je het wel een beetje zat om steeds over te laat aan te komen kakken. Maar hoe kom je nou een keer wél op tijd?

1. Maak je ontbijt al van tevoren

Natuurlijk is dat niet zo’n succes met boterhammen, maar heb je al eens iets als ontbijtmuffins geprobeerd? Deze kun je makkelijk een paar dagen van tevoren maken en bewaren in een bakje of wat aluminiumfolie. Ter inspiratie kun je hier een aantal recepten uit halen.

2. Gebruik de 40% regel

Er is een klein trucje om niet te laat te komen wanneer je ergens heen moet. Denk je dat je een kwartier nodig hebt om bij het station te komen, tel je hier 40% van het geheel bij op. In plaats van de 15 minuten die je nodigt denkt te hebben, trek je er 21 voor uit. Dan heb je in ieder geval nog een beetje speling en hoef je je niet zo te haasten.

3. Time je make-up routine

Let er eerst eens op hoe lang je er minimaal over doet om je make-up te doen in de ochtend. Daag jezelf daarna uit om minder perfectionistisch te zijn. Kun je het in bijvoorbeeld een kwartier en denk je dat je je limiet hebt bereikt? Zet de timer van je telefoon op een kwartier en probeer hier binnen te blijven. Als je echt bang bent in de knel te komen met de tijd, is het misschien slimmer om iets eerder op te staan.

4. Kies je outfit de avond van tevoren

Honestly, dat kan zóveel tijd schelen! Bedenk niet meer op de dag zelf wat je aan moet trekken, maar de avond of middag ervoor. Leg het al klaar op een stoel of aan een hanger, zodat je niet meer tijd verdoet aan twijfelen. Overigens zou je dit ook al kunnen doen voor de rest van de week, het is maar net wat je fijn vindt.

5. Negeer even je social media

Je wilde alleen maar even je Facebook checken op berichtjes en woosh, daar ga je weer, je komt een oud-klasgenoot tegen van de middelbare school, die nu een ontzettende hunk is geworden, en stalkt zijn hele profiel. Je bent een halfuur verder en nog geen meter opgeschoten. Ga liever naar je afspraak toe en kom daar op tijd, dan kun je hem daar wel even stalken in de tussentijd.

6. Laat je auto niet zonder benzine komen te zitten

Stel je gaat overal heen met de auto, dan is het natuurlijk niet handig dat je precies op schema ligt en je benzine op blijkt te zijn. Laat je auto daarom nooit met minder dan een kwart volle tank zitten en stel het tanken niet meer uit. Bespaart je een hoop ergernis.

7. Kies een hanger of bakje voor je sleutels

Als je ook altijd in de haast je sleutels vergeet of ze niet kunt vinden, is het een goed idee om ze op een vaste plaats te bewaren. Regel bijvoorbeeld een haakje of een bakje bij de voordeur, waar je meteen je sleutels in kunt gooien als je thuis komt. Wanneer je daarna de deur weer uit moet, liggen de sleutels nog precies waar je ze de vorige keer hebt gelaten en zul je er ook niet meer naar hoeven zoeken.

8. Plan tijd in tussen je afspraken

Ga er van tevoren van uit dat je afspraak een beetje uit kan lopen en je dus nooit binnen tien minuten bij de tandarts gaat komen. Plan minstens een kwartier tijd in binnen je afspraken, afhangend van de reistijd die je nodig denkt te hebben, zodat je je niets steeds zo hoeft te haasten. Dat houdt je hoofd ook nog eens een beetje op orde, met wat minder stress.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 morning routine geheimen van mensen die nooit te laat zijn
Sluiten