Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 9 jun 2019

8 tekenen dat hij misschien niet de ware voor je is

Je kunt nooit zeker weten of je huidige liefde echt de ware is, tenzij je nog ergens een goed functionerende glazen bol hebt liggen. Gelukkig zijn er genoeg indicatoren die je een idee kunnen geven of een jongen wel of geen husband material is.

Er zijn natuurlijk de duidelijke alarmbellen zoals vreemdgaan of gewoon een asociale pannenkoek zijn, maar hier zijn de wat subtielere tekenen dat hij misschien niet iemand is waar je al je tijd in moet investeren.

Je vriendinnen en familie twijfelen aan hem.
Door de jaren heen hebben we zelf toch wel geleerd dat je vriendinnen meestal gelijk hebben. Zij zijn de enigen die eerlijk tegen je zullen zeggen dat jullie niet goed bij elkaar passen of dat hij je niet goed behandelt. Het is misschien het laatste wat je wil horen, maar er zit vaak wel een kern van waarheid in hun adviezen. Het hoeft geen doorslag te geven, maar denk ik ieder geval goed na over wat ze te zeggen hebben.

Zijn excuses zijn nooit gemeend.
‘Sorry, maar…’ is geen sorry. Als hij zelfs in het ergste geval niet toe kan geven dat hij verkeerd zat, respecteert hij je gewoonweg niet, of hij is een uit de kluiten gewassen kleuter.

Je voelt je meer zijn moeder dan zijn vriendin.
Moet je de hele tijd zijn spullen achter ‘m opruimen? Hem eraan herinneren dat hij z’n rekeningen moet betalen? Zorgen dat hij naar de kapper gaat? Het lijkt erop dat je moedertje aan het spelen bent en dat is natuurlijk niet zoals het hoort.

De seks wordt er niet beter op.
Het duurt even voordat je elkaar echt kent op seksueel gebied. Wat vindt hij lekker, wat vind jij lekker? Misschien wil je met hem wel eens iets nieuws proberen. Seks hoeft niet altijd meteen earth-shattering te zijn, maar als het er naar verloop van tijd niet beter op wordt zou het kunnen dat je niet zo veel geeft om wat de ander graag wil.

Hij laat je niet met rust.
Ja, jullie zijn een stel, maar dat betekent niet dat jullie constant bij elkaar hoeven te zijn. Het is fijn als iemand je veel aandacht geeft; als jij echter een keer met je vriendinnen uit wil, moet dat ook zonder hem kunnen. Ook zonder wantrouwen.

Je wordt nerveus als je niet weet waar hij is.
De vorige regel geldt natuurlijk ook voor jou. Als jij er niet tegen kan om hem alleen te laten, is dit is een teken dat je hem niet vertrouwt. Dat kan natuurlijk te maken hebben met je eigen onzekerheden uit vorige relaties, maar als hij je een reden geeft om achterdochtig te zijn, is dat niet oké.

Je moet veranderen om hem gelukkig te maken.
Je geliefde zou je nooit moeten laten voelen dat je niet goed genoeg voor hem bent. Het is dus niet nodig om je anders voor te doen dan je eigenlijk bent omdat je bang bent dat hij je anders niet leuk genoeg vindt. Doe je niet interessanter of dommer voor dan je bent, schaam je niet omdat je liever True Blood kijkt dan een poëziebundel leest en kijk vooral uit dat niet alles in je leven om hem gaat draaien.

Je vraagt jezelf af of hij wel de ware is.
Natuurlijk vraagt iedereen dit wel eens af over de persoon met wie ze samen zijn, maar als je er echt vaak over twijfelt zegt het eigenlijk al genoeg.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 tekenen dat hij misschien niet de ware voor je is
Sluiten