Sophie Witlox
Sophie Witlox Love & Life 4 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

8 tekenen dat je de kunst van het single zijn hebt begrepen

Het krijgen van een relatie lijkt voor veel twintigers vaak een doel op zich te zijn. Maar houd voor ogen dat het vooral een super leuke toevoeging moet zijn aan jouw ‘eigen’ leven. Erken dat het oké is om alleen te zijn en profiteer van het feit dat je nog niet in een relatie verkeert.

Als de onderstaande punten op jou van toepassing zijn heb je in ieder geval begrepen hoe je als single een heel gelukkig leven leidt.

1. Als je inziet dat jij het lot in eigen handen hebt

Je toekomst biedt zoveel mogelijkheden en ervaringen dat een relatie dit onmogelijk in de weg zou kunnen staan. Natuurlijk is het zo dat je in een relatie tot compromissen moet komen en met elkaar rekening moet houden. Maar je ziet nú in dat zo lang je geen relatie hebt het niet iets is wat jou bezig hoort te houden. Dus jij plant die vakantie of solliciteert voor die ene baan in het buitenland. Je hebt geleerd om te profiteren van het feit dat niemand de toekomst die jij voor ogen hebt in de weg kan staan.

2. Als je je innerlijke romanticus hebt leren temmen

Natuurlijk is het normaal om te blijven dromen over jouw eigen Mr. Big. Maar je verwacht niet te veel als je aandacht krijgt van een leuke jongen tijdens het uitgaan. Zelfs als je een tijdje ‘bezig’ bent met iemand, begrijp je dat je elkaar nog niks verplicht bent en het alsnog op niks kan uitlopen. It’s all in the game.

3. Als het even niet meezit, denk je niet meteen aan je ex

Stel: het is net uit met je ex. Dan vind je het verleidelijk om hem of haar op te bellen als je in de problemen zit. Het ‘probleem’ kan variëren van een verstopte gootsteen tot jezelf buitensluiten en bedenken dat hij of zij nog een sleutel heeft. Maar je houdt je op dit soort momenten in. Je hebt geleerd om je eigen sores op te knappen of ander hulp in te schakelen. Want wanneer je je ex optrommelt voor deze dingen heb je voor je gevoel er weer een probleem bij.

4. Als je eenzaamheid en geluk met elkaar in harmonie leven

Je hebt geleerd om alleen te zijn en je ook af en toe rot te voelen als zichtbaar koppeltjes om jou heen gek op elkaar zijn. Dat hoort er ook bij! Maar je weet dit te relativeren en het gevoel van eenzaamheid maakt snel plaats voor het geluksgevoel dat anderen dingen jou geven. Jij weet je leuke baan, je goede vrienden of je leuke woning op waarde te schatten. En die eenzaamheid soms neem je dan maar voor lief.

5. Als je beseft dat je vrienden erg belangrijk voor je zijn

En je niet te veel bezig bent met de leegte die een significant other zou kunnen opvullen. Die flauwe grappen die je alleen met je allerbeste vrienden en familie kunt maken en de ervaringen die je hebt gedeeld met de mensen waar om je geeft zijn onvervangbaar.

6. Als je datingapps en -sites niet te serieus neemt

Tinder of Inner Circle zijn leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Maar je verwacht niet bij voorbaat dat je hier je toekomstige vriend of vriendin zult ontmoeten. Die foto ziet er misschien wel cute uit, maar je snapt dat dit geen voorwaarde is voor een perfecte match. Als je met elkaar op date gaat en het is gezellig, dan zie je verder wel hoe het loopt.

7. Als je je realiseert hoe relaxt het is om niet altijd je telefoon te checken

Je ervaart hoe heerlijk het is om niet de hele dag door – terwijl je je kop erbij moet houden op je werk – op je telefoon te kijken. Je blijft gefocust, wordt niet afgeleid en hebt niet het gevoel dat je energie in iemand moet stoppen door middel van app-contact.

8. Als je geleerd hebt om te vertrouwen

Ondanks dat je in het verleden een aantal negatieve ervaringen hebt gehad als het aankomt op relaties. Je blijft vertrouwen op je eigen intuïtie maar ook op de goede intenties van anderen. Je begrijpt dat als je wantrouwig bent en daardoor bang bent om gekwetst te worden je juist meer afhankelijk voelt van de persoon waarmee je aan het daten bent. En dat is het laatste wat je wilt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 tekenen dat je de kunst van het single zijn hebt begrepen
Sluiten