Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 24 juni 2019

Deze 8 tips gaan ervoor zorgen dat de hitte je niet helemaal kapotmaakt

Het is heet in Nederland en het ziet er niet naar uit dat het binnenkort sterk af zal koelen. Nope, de zomer is begonnen en dat zullen we weten ook. Dit is hoe je de hitte overleeft.

Met temperaturen van 35 graden deze week, begonnen wij ons op de redactie sterk af te vragen of we dat zouden overleven. We kwamen tot de conclusie dat we wel zullen moeten (we hebben immers een website draaiende te houden), dus begonnen we met tips te gooien waarmee die hitte een klein beetje draaglijker wordt. We zetten ze op een rijtje zodat jij er ook wat aan hebt.

1. Draag wijde en lichte kleding

Hoe verleidelijk het ook is, met intense hitte wil je juist die inimini crop top in de kast laten liggen. Strakke kleding wil je hoe dan ook vermijden, maar ook shirtjes zonder mouwen kun je beter even laten voor wat ze zijn. Ga liever voor wijde, lichte (zowel in kleur als in gewicht) t-shirts of oversized overhemden die je schouders bedekken, en wijde shorts. Dit biedt een stuk meer verkoeling dan een strakke tank top en jeans shorts.

2. Zet een bevroren flesje water voor een ventilator

Leuk hoor zo’n ventilator, maar als de lucht die hij uitblaast rechtstreeks uit een oven lijkt te komen, heb je er alsnog vrij weinig aan. Plaats er een bevroren flesje water voor en enjoy the breeze.

3. Doe de gordijnen dicht

Staat de zon vol op je huis? Houd dan de gordijnen dicht en zet een paar ramen tegen elkaar open. Zeker als je witte of lichtgekleurde gordijnen hebt, houdt dit écht heel veel warmte tegen omdat de zon zo niet rechtstreeks je huis in schijnt.

4. Weet welke lichaamsdelen je moet koelen

Ga je kapot van de hitte? Pak er een ijsklontje bij en leg deze op je polsen of in je hals. Je zult merken dat je binnen een paar seconden al bent afgekoeld. Geen ijsklontjes in de buurt? Dan kan koud water ook helpen.

5. Eet kleine hoeveelheden verspreid over de dag

Het verbranden van voedsel is hard werken. Door verspreid over de dag kleine hoeveelheden te eten, hoeft je lichaam minder in een keer te verbranden, en dus minder hitte te produceren.

6. Houd je voeten koel

Voor je voeten geldt hetzelfde als voor je hals en polsen. Ben je in de gelegenheid je voeten in een bak koud water te stoppen? Doe dat dan lekker. Je zult merken dat je het binnen no time een stuk minder heet hebt.

7. The obvious: blijf drinken

Kapotgaan van de hitte gaat gepaard met zweten. Zorg er dus zeker met de naderende hittegolf voor dat je écht genoeg water drinkt. Van uitdroging schijn je je namelijk best wel heel erg k*t te gaan voelen.

8. Vermijd alcohol en cafeïne

Hoe lastig het ook is, dat wijntje op het terras kun je toch écht beter omruilen voor een karaf water. Hetzelfde geldt voor dat kopje koffie op je werk. Alcohol en cafeïne werken namelijk uitdroging in de hand, en je hebt hierboven gelezen dat dat best wel slecht voor je is.

Reageer op artikel:
Deze 8 tips gaan ervoor zorgen dat de hitte je niet helemaal kapotmaakt
Sluiten