Renée
Renée Love & Life 9 apr 2019

8 tips voor de perfecte Instagram vakantiefoto’s

Laten we eerlijk wezen: je vakantie is naast wat heerlijke, welverdiende ontspanning ook het uitgelezen moment om je Instagram-account te updaten met een dosis zomerse, al dan niet jaloersmakende foto’s.

Het enige probleem? Die leuke Instagram-foto’s van je vakantie worden wel al snel een tikje clichématig (hallo knakworstbeentjes, goeiedag zonsondergang) en daarom besloten we onze 8 beste tips met jullie te delen.

1. Het belangrijkst: denk aan de achtergrond

Met het gigantische scala aan kleuren, texturen en landschappen dat je tijdens je vakantie tot je beschikking hebt, is het extra belangrijk (lees: vooral heel fijn) om hier net wat beter over na te denken. Wil je zelf ook op je foto staan? Zoek dan een achtergrond die bijvoorbeeld net zo romantisch en fleurig aanvoelt als het schattige pasteljurkje dat je aanhebt. Stoere look? Ga dan ook voor een robuuste achtergrond, zoals hieronder. Zo komt je foto én bestemming nog meer tot z’n recht.

@debiflue

2. Probeer vooral aan het begin óf einde van de dag foto’s te schieten

Het licht na zonsopgang is veel kalmer dan halverwege de dag, zeker wanneer je op een zomerse bestemming bent. Door het felle licht in de middag kunnen er juist veel mooie details wegvallen. Wil je jouw outfit graag vastleggen? Doe dit dan direct ‘s ochtends; zo is het ook direct uit je hoofd en kun je weer lekker relaxen.

@doyoutravel

3. Heb plezier in je foto’s; wees niet bang om spontaan te zijn

Volg je veel bekende Instagrammers? Dan is het je vast wel eens opgevallen dat ze júist de foto’s delen waarin ze eigenlijk even iets raars doen of niet in de camera staren; een natuurlijke pose tussen de geposeerde foto’s in. Zeker op vakantie mag je wel even extra spontaan zijn. Ga dus niet als een hork ongemakkelijk tegen een muurtje aanleunen terwijl je de verte in staart, maar dans eens in het rond. Wedden dat deze beweeglijke foto stukken meer likes krijgt?

@troprouge

4. Verspreid je foto’s over je gehele trip

Natuurlijk heb je een favoriete bikini en een favoriet strandje, maar het is voor je volgens stukken leuker wanneer ze elke dag 2 a 3 foto’s van je te zien krijgen in hun timeline, dan 10 foto’s op een dag en vervolgens 2 dagen niets. Verspreid het aantal foto’s dat je wilt delen over de dagen dat je gaat; een latergrammetje af en toe is echt geen schande.

@eleonoracarisi

5. Je hebt ledematen: speel ermee

Net zoals head-to-toe foto’s al snel saai kunnen worden in het dagelijkse leven, kun je hier op vakantie nog meer mee spelen. Waarschijnlijk heb je voldoende bankjes, muurtjes en misschien zelfs bergtoppen of kliffen waar je kunt gaan zitten voor een interessante foto zónder dat je lichaam kaarsrecht hoeft te zijn. Zet je handen eens achter je, of sla je benen in kleermakerszit; wedden dat je al snel achter een nieuwe favoriete pose komt?

@debiflue

6. Gebruik de juiste filters, en vooral: gebruik ze minimaal

Het is natuurlijk wel zo handig dat wanneer jij een prachtig landschap vastlegt met je camera, je volgers dit daadwerkelijk wel nog kunnen zien achter het filter. Het gebeurt maar al te vaak dat een filter eerder voor onduidelijkheid zorgt, dan de foto meer tot z’n recht brengt. Gebruik bijvoorbeeld de filters van VSCO om de foto meer te laten spreken, maar zet dit nooit op maximale kracht. Vermijd oranje tinten in je foto en ga liever voor een frisse of romantische touch.

@eleonoracarisi

7. Kies voor een kleurenschema

Iedere bestemming heeft weer z’n eigen kleuren; denk bijvoorbeeld aan de witte en blauwe tinten in Griekenland, of de mooie perzikkleuren in diverse Italiaanse stadjes. Laat deze tinten regelmatig terugkomen in je foto’s om én een geheel te krijgen én zonder landnaam aan je volgers duidelijk te kunnen maken waar je in die periode was. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet het geheimhouden van je bestemming; geo-tagging is een slimme manier om meer likes te krijgen.

@gypsea_lust

8. Leg ook de kleinere details vast

Op vakantie ga je al snel de grotere pracht als kustlijnen, havensteden, bloemenvelden en bergen vastleggen, maar vergeet ook zeker niet de details, zoals dat ene druipende ijsje, een tropische plant, je zomerse sandaal of die prachtig gekleurde boot. Het is belangrijk hier afwisseling in te houden voor een écht mooi geheel. Wissel foto’s van jezelf af met mooie landschappen en close-ups.

@reneesturme

Hopelijk hebben we je met deze tips op weg kunnen helpen om nóg mooiere Instagram-foto’s te schieten in de toekomst.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 tips voor de perfecte Instagram vakantiefoto’s
Sluiten