Josca
Josca Fashion 10 mei 2016

8 tips voor zomerse tops als je niet zo van je bovenarmen houdt

Je hoeft je armen echter niet per se te bedekken om de aandacht ergens anders op te leggen! Met de volgende tips zorg je hiervoor. Tijd op je bovenarmen aan te pakken? Dat doe je met deze makkelijke work-out.

1. Draag opvallende armbanden en andere sieraden.
Hierbij wordt in theorie wel aandacht gevestigd op je armen, maar dan op de sierlijke polsen. Neem bijvoorbeeld een statement horloge met een brede band of ga voor een opvallend paar oorbellen of ketting. Voldoende afleiding van de plekken waar jij je niet helemaal zeker over voelt!

2. Kies júist voor blote schouders.
Eerder heb je bij ons al een beetje inspiratie op kunnen doen voor topjes met blote schouders: je ziet ze tegenwoordig steeds meer en dat is goed nieuws. Als je je bovenarmen liever wat meer bedekt, is een schouderloze top perfect voor jou. De mouwtjes beginnen immers precies op de plek waar jij niet zo zeker over bent, en laten je armen daarmee ook direct slanker lijken.

3. Wees creatief met luchtige laagjes.
Dit lukt uiteraard niet als het gloeiend heet is buiten, maar voor de Nederlandse zomers is het prima te doen. Een zomerse kimono van een dun stofje bedekt al heel wat en is ook nog éxtra stijlvol.

4. Kies voor een juiste hoogte van de armgaten.
Je wilt niet dat de gaten waar je je armen door steekt bij een mouwloos shirtje te hoog zitten, aangezien je armen dan nog wel eens onnodig platgedrukt worden, maar ook niet dat de gaten te laag zitten, zodat je teveel ziet. Ga voor een mouwopening die je beha bedekt, maar ook nog wat van je huid laat zien. Zo verleng je jouw arm optisch waardoor je bovenarmen minder opvallen.

5. Wil je wél voor een mouwloos shirt gaan? Kies dan voor een v-hals!
Lage halzen bij shirts zorgen ervoor dat de aandacht daar naartoe wordt getrokken en daarmee weg van je armen. Het is ook nog eens heerlijk luchtig omdat het wat meer huid laat zien.

6. Zorg ervoor dat je topjes niet te strak zitten.
Strakke tops kunnen niet alleen heel vervelend zitten als het warm is, maar je armen profiteren er ook niet bepaald van. Kies voor de wat losser zittende tops zonder mouwen: dit houdt je proporties in balans en is ook nog eens stukken luchtiger voor het hete weer.

7. Draag shirts met cut-outs.
Een shirt met lange mouwen is niet per definitie uit den boze voor de zomer, zolang de top maar luchtig genoeg is en er hier en daar wat gaten in zitten. Expres, natuurlijk.

8. Probeer tops met klokmouwen.
De op het moment super populaire klokmouwen of andere luchtige varianten hiervan bedekken je armen, staan sierlijk én laten de wind lekker door. Ideaal dus. Geen ongemakkelijke tan lines voor jou.

Wil je je armen wat meer trainen? Dit is de beste work-out voor strakke armen én een platte buik:

Reageer op artikel:
8 tips voor zomerse tops als je niet zo van je bovenarmen houdt
Sluiten