Josca
Josca Fashion 25 apr 2016

8 tips waardoor je favoriete kleding véél langer meegaat

Natuurlijk valt het niet te voorkomen dat je je kledingkast zo nu en dan eens uit moet mesten om oude kleding weg te doen die aan vervanging toe is, maar het kan nooit kwaad om wat maatregelen te nemen zodat je kleren wat langer meegaan. Daar helpen deze handige tips dan weer bij.

1. Kies voor een mild wasmiddel.
Sommige wasmiddelen bevatten vaak agressieve ingrediënten als bleek om vlekken uit de kleding te krijgen. Veel stoffen kunnen hier niet goed tegen en hebben deze heftige behandeling ook niet nodig. Kies dus bij voorkeur voor een mild wasmiddel!

2. Berg je kleding op de juiste manier op.
Je wilt natuurlijk niet dat je favoriete shirt in de kreukels belandt. Hang een deel van je kleding op en leg de rest opgevouwen op stapeltjes. Shirts, jassen, jurkjes en rokjes kun je het best ophangen, terwijl je truien en broeken gewoon op kunt vouwen. Al helemaal wanneer het een gebreid item betreft! Geef alles genoeg ruimte, zodat de kleding netjes blijft; maak stapels niet te zwaar en gebruik liever een extra plank in je kast.

3. Gebruik schoenspanners om je schoenen in vorm te houden.
Cederhouten exemplaren van de schoenspanner zorgen er niet alleen voor dat je schoenen niet inzakken, maar absorberen zelfs vervelende geurtjes. Wat betreft je luxere schoentjes is dit zeker de investering waard!

4. Was je kleding alleen als het nodig is.
Naast items als ondergoed en sokken, hoef je je kleding echt niet na íedere keer dragen te wassen. Het is wel belangrijk dat je het luchtig houdt of tussendoor eens buiten hangt. Wees ook voorzichtig met het opdoen van parfum en deodorant, dat kan de stof namelijk aantasten. Breng dit bij voorkeur op voordat je je kleding aandoet, en laat het even drogen.

5. Stop je kleding niet te vaak in de droger.
Veel wassen en drogen tast je kleding aan, daar is niets aan te doen. De hitte van de droger kan de kleuren van je kleding echter nog grauwer maken of de stof doen krimpen. Indien je de droger echt moét gebruiken, kies dan voor een kort programma en hang je kleding hierna direct goed op.

6. Haal vervelende pluisjes van je kleding af.
Raken je truien altijd zo snel pillerig? Er is een heel simpel trucje om de pluisjes van je kleding te kunnen verwijderen. Kost je ook nog eens niets!

7. Stoom je kleren tussen het dragen door.
Naast je kleding kreukvrij maken, kan stoom er ook voor zorgen dat vervelende geurtjes uit je kleren verdwijnen, zonder de stof te beschadigen. Hier bestaan speciale stoomreinigers voor, die al vanaf een paar tientjes te scoren zijn. Dat verdien je dus zo terug! Ook is het slim om speciale stukken door een professional te laten reinigen; het lijkt misschien duur, maar omdat je je kleding veel langer mooi houdt, verdien je dit vrijwel direct terug.

8. Houd je knoopjes langer mooi.
Je jas mist al tijden een knoopje en je kunt geen nieuwe vinden van dezelfde soort. Voorkom dat je knopen snel losraken of afbladderen en smeer een klein beetje doorzichtige nagellak op de draden aan de onderkant van de knoop. Doe dit natuurlijk niet als je blouse of jas dicht is, maar knoop ‘m eerst even open.

NSMBL Challenge: wat gebeurt er als je vriend een week lang je kleding uit mag kiezen? Dit dus:

Reageer op artikel:
8 tips waardoor je favoriete kleding véél langer meegaat
Sluiten