Vivian
Vivian Entertainment 04/05/2017

8 Instagram-tips van niemand minder dan Aimee Song (4.600.000 volgers)

Het principe van Instagram is vrij simpel. Je maakt een foto met je mobiel en deelt deze via de app. Maar er komt veel meer bij kijken, wil je succes hebben met Instagram: hoe bewerk je je foto’s, welke foto’s hebben gegarandeerd succes en hoe kies je de juiste achtergrond voor je outfitfoto’s?

Met bijna vier miljoen volgers en een prachtige feed kun je gerust zeggen dat Aimee Song (@songofstyle) Instagram wel onder de knie heeft. Daarnaast heeft de 29-jarige modeblogger én interieurontwerper dit jaar haar eigen boek uitgebracht. In Capture Your Style: Transform Your Instagram Images, Showcase Your Life, and Build the Ultimate Platform geeft ze haar tips om de perfecte feed te krijgen én hoe je de meeste mensen kunt bereiken.

1. Any camera will do. Aimee gebruikt voor haar blog een Sony Alpha 7, maar over het algemeen gebruikt ze voor haar Instagram-foto’s gewoon haar iPhone. Weliswaar altijd de nieuwste van de nieuwste om de kwaliteit optimaal te houden.

2. Speel met de verzadiging, belichting en compositie. Het is natuurlijk heel persoonlijk hoe jij je foto’s het mooist vindt, maar Aimee speelt vooral met de verzadiging en de belichting. Ze snijdt de foto ook bijna altijd een beetje bij, zodat ze de perfecte compositie krijgt.

3. Instagram-filters: go or no go? Opvallend genoeg gebruiken veel Instagrammers zelden tot nooit Instagram-filters over hun foto’s. Zo ook Aimee. Wanneer ze dat wel doet, gebruikt ze Ludwig of Aden, maar nooit op volledige sterkte. ‘Externe’ filter-apps, als VSCO, blijven vaak toch het best.

4. Iedereen kan je outfitfoto’s maken, als je het maar vraagt. Aimee vraagt vaak haar vriend, zus, vader, assistent of met wie ze die dag ook maar is. Reis je solo? Vraag gewoon even een voorbijganger om een foto.

5. Bepaal wat je wil bereiken met Instagram. De één gebruikt de app om meer mensen te bereiken, als aanvulling op zijn of haar blog; een ander gebruikt het wellicht puur om fotografie te tonen. Het is belangrijk om een plan te hebben. Bij het laatste kan dat in eerste plaats een cursus of opleiding fotografie zijn; bij het eerste zul je moeten bepalen of je een eigen merk wilt creëren of misschien gewoon veel volgers wilt.

6. Zoek voor outfitfoto’s een achtergrond die niet te veel afleidt. Hierdoor gaat alle aandacht naar je outfit. Wat wel leuk kan zijn, is om een achtergrond te vinden in dezelfde kleur als je outfit.

7. Wissel je soort foto’s af. Zo plaatst Aimee niet alleen outfitfoto’s, maar ook foto’s van eten, interieur, dieren én gebruikt ze af en toe Boomerang. Dit zorgt ervoor dat mensen keer op keer weer verrast worden door je foto’s én dat je feed er op en top uitziet.

8. Wanneer iemand anders je foto neemt, maak dan eerst zelf een foto van de achtergrond. Zo weet die persoon hoe jij de foto ongeveer wilt hebben. Vervolgens spring je gewoon in beeld en heb je een perfecte foto, aldus Aimee. Art direction, heet dat.

Reageer op artikel:
8 Instagram-tips van niemand minder dan Aimee Song (4.600.000 volgers)
Sluiten