Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 6 jan 2016

9 berichtjes die je beter niet naar je ex kunt sturen – hoe graag je dat ook wil

Aangezien het best even kan duren voordat je over een break-up heen bent, zullen er zich vast wel een paar situaties voordoen waarin je het bijna niet kunt laten om je ex een berichtje te sturen. Ons advies: doe het niet. Dit om ongemakkelijke situaties en dronken berichtjes te voorkomen. Als je jezelf (en je ex) de kans hebt gegeven om de break-up te verwerken, dan kun je het contact natuurlijk altijd weer opzoeken. Maar mocht je je nu toch niet kunnen inhouden, stuur deze 9 berichtjes dan in ieder geval niet.

1. “Waarom?”
Wat voor reden je ook mag hebben om dit te sturen (en nee, je komt niet weg met opbouwende kritiek), het antwoord gaat nooit zijn dat hij er eigenlijk helemaal geen reden voor had en zich heeft bedacht. Je kunt er geld op in zetten dat je er niet gelukkiger van gaat worden en als je het per se wil weten, dan kun je het gesprek beter face to face voeren.

2. “Hoi.”
Wat wil je hier precies mee zeggen? Wil je hem terug? Wil je weten hoe het met hem gaat? Of hij nou van je wil horen of niet, een simpele ‘hoi’ is verwarrend en wekt de indruk dat je niet precies weet wat je wil. Het is logisch dat je je ex mist, maar als je hem dan toch iets wil sturen kun je hem beter vragen hoe het met hem gaat.

3. “Ik mis je.”
Of je het nu meent of niet, sturen dat je je ex mist is nooit een goed idee. Als je hem écht mist kun je het hem beter laten voelen en hem herinneren aan wat er te missen valt. Want als hij jouw gevoelens niet beantwoordt, dan laat je je hiermee flink in de kaart kijken. Als je hem niet terug wil, dan is het gemeen om met zijn gevoelens te spelen. Het is niet gek dat je af en toe aan hem denkt, maar misschien verwar je het gevoel met ontwenning.

4. “Gefeliciteerd met je nieuwe relatie.”
Of ieder ander berichtje dat jaloezie uitwijst. Als je ex met iemand anders aan het daten is dan kan dat ontzettend pijnlijk zijn, maar je kunt het maar beter met rust laten. Alles wat je stuurt komt verbitterd en jaloers over en gaat geen enkele invloed hebben op het verloop van hun relatie, ook als ze écht niet zo gelukkig worden als jullie ooit waren.

5. “Trouwens, het gaat echt geweldig met me.”
Waarschijnlijk wil je hem laten weten dat je echt niet met de break-up zit, maar je bereikt hier het tegenovergestelde mee. Hoe goed je het ook probeert te verbergen, dit berichtje schreeuwt het tegenovergestelde. Want als hij je écht niets meer kon schelen, dan zou je ook niet de drang hebben om hem te vertellen hoe het met je gaat.

6. Alles waarvan de vraag-antwoord ratio meer dan 1:1 is.
Er even vanuit gaande dat je niet wanhopig wil overkomen, kun je dit beter laten. Natuurlijk wil je graag weten hoe de verjaardag van zijn oma was, of hij zijn cactus in leven heeft weten te houden en of hij al die promotie heeft gekregen waar hij zo hard voor heeft gewerkt, maar erg aantrekkelijk is het niet.

7. Boos worden als hij niet meteen reageert.
Het is lastig dat hij een leven heeft waar jij niet meer in zit, maar als hij niet meteen reageert heeft hij daar waarschijnlijk een goede reden voor. Als je je ex dus toch een berichtje besluit te sturen, denk er dan van tevoren goed over na en laat het daarbij. Als hij niet direct reageert kun je beter je mond houden dan nog een berichtje sturen, want hiermee maak je de situatie (en de kans dat hij reageert) er nooit beter op.

8. Uitspraken doen met de bedoeling om hem een negatief gevoel te geven.
Misschien was de break-up pijnlijk en zijn er gevoelens gekwetst. Hoe dan ook, de ander er een naar gevoel over geven lost helemaal niets op. Vermijd in jullie contact dus berichtjes die bedoeld zijn om hem te kwetsen, jaloers te maken of zich schuldig te voelen. De kans dat jullie ooit als vrienden door het leven kunnen verklein je er aanzienlijk mee.

9. Stuur niets waar je je publiekelijk voor zou schamen.
Een goede vuistregel is deze: als je niet zou willen dat andere mensen een bericht zouden lezen, verstuur het dan niet. Natuurlijk zijn er in een relatie bepaalde zaken die alleen voor jullie twee zijn, maar na een break-up heb je geen enkele garantie dat hij jouw berichtjes voor zichzelf houdt.

In plaats van je druk te maken over je ex kun je je natuurlijk beter richten op een nieuwe vlam: dit zijn dé 10 geheimen voor een gezonde, vreugdevolle relatie.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 berichtjes die je beter niet naar je ex kunt sturen – hoe graag je dat ook wil
Sluiten