9 dating struggles die elke twintiger gegarandeerd kent

1. Het samenstellen van het perfecte berichtje
We hebben het punt bereikt dat de meest gebruikelijke manier om contact op te nemen met iemand die je net leert kennen het sturen van een berichtje is. Even bellen, een kaartje sturen (oldschool!) of langs gaan kan een beetje gek over komen en dus moet er geappt of gesmst worden. Maar wat moet je sturen? Grote kans dat jij je vriendinnen om hulp vraagt, waarbij talloze screenshots heen en weer worden gestuurd. Moet kunnen.

2. En het perfecte datingprofiel
Oké, we noemen het niet zo, maar apps als Tinder zijn toch echt dating apps. Apps waarvoor je een profiel moet aanmaken, maar wat zet je daar nou op? Welke foto’s zijn geschikt? En zet je een grappige bio neer of ga je voor een opsomming van wat je zoekt? Het blijft lastig!

3. Uitzoeken wanneer het juiste moment is voor intimiteit
Wacht je tot je zeker weet dat iemand jou leuk vindt? Of ga je voor casual seks op de eerste date en zie je wel of er een vervolgafspraak komt?

4. Mensen in het echt ontmoeten
We leven in het tijdperk van Tinder, Instagram en Facebook. Online mensen ontmoeten is niet moeilijk, maar in het echte leven is dit zo makkelijk nog niet. Op iemand af stappen blijft lastig en lang de tijd om na te denken over leuke gespreksstof heb je niet als je recht tegenover iemand staat.

5. Een relatie op social media
Je hebt een hele fijne relatie en bent ontzettend verliefd – maar moet heel jouw social media netwerk daarvan op de hoogte zijn? Je kent het vast wel: mensen die letterlijk alleen maar posten over hun lover. Heel fijn voor ze, maar best irritant. Maar wat is dan wel de juiste hoeveelheid aan foto’s van jullie twee en jubileum updates? Who knows!

6. De sociale kanalen van je lover
Niet iedereen is even wijs als het op online posts aan komt. Wie weet is jouw lover fan van bizarre selfies of twitter rants; soms móet je ingrijpen. Of je ergernis voor altijd stil houden, dat kan natuurlijk ook nog.

7. Het leed dat sexting heet
Sexting kenden jouw opa en oma vroeger nog niet. Nu is er haast niet aan te ontkomen, maar ook hier kan er zo veel mis gaan. Een lover die heel slecht is in sexting bijvoorbeeld. Of een casual gesprek met iemand in wie je niet écht geïnteresseerd bent, dat door de ander ineens een heel andere richting uit wordt gestuurd. Zie daar maar eens normaal mee om te gaan.

8. Ghosting
Dat we een speciaal woord hebben voor het compleet negeren van iemands bestaan zegt wel iets over de tijd waarin we leven. Ghosting is een populair fenomeen en om eerlijk te zijn ís het ook gewoon verleidelijk om iemand te negeren in plaats van te vertellen waarom het niets gaat worden tussen jullie. Daarbij ontstaat wel de angst om zelf ‘ge-ghost’ te worden en dat is alles behalve leuk.

9. De relatie definiëren
Ontzettend lastig tegenwoordig: bepalen wat jullie nou eigenlijk hebben samen. Daten jullie gewoon? En in hoeverre gaat dit ooit serieus worden? Met relatievormen als friends with benefits wordt het definiëren van een relatie niet bepaald makkelijker. Openheid kan dit probleem oplossen, maar dat vergt wel wat moed.

Reageer op artikel:
9 dating struggles die elke twintiger gegarandeerd kent
Sluiten