9 dingen die je op een eerste date kunt doen (in plaats van de kroeg induiken)

Je hebt een date aanstaande vrijdag en hij stelt een drankje in de kroeg voor. Op zich niets mis mee; we hebben zelf genoeg succesvolle dates gehad aan de bar met een biertje. Maar soms is het leuk om de ander te verrassen met een origineel idee. Daarom, negen dingen die je op een eerste date kunt doen.

1. Bezoek een aquarium

Niets zo romantisch als samen in de blauwe goed van een aquarium samen visjes kijken. Bovendien kun je naar de vissen kijken als je het nog niet helemaal aandurft om je date aan te kijken tijdens de eerste paar minuten.

2. Speel midgetgolf

Dit is zo fout, dat het stiekem leuk is. Je kunt een gesprek voeren als je langzaam van hole naar hole wandelt, maar hebt ook even een break als je moet afslaan. Extra leuk: glow in the dark midgetgolf.

3. Ga naar een speciale filmavond

Naar de bioscoop gaan is misschien niet zo origineel, maar soms worden er speciale filmavonden georganiseerd. Denk aan een drive-in bios, of een filmavond georganiseerd op het dakterras van een restaurant. Super knus!

4. Haal een ijsje (of een gluhwein)

Het hangt er natuurlijk vanaf wanneer je dat is, maar in de zomer is een ijsje halen een ideale eerste date. Heb je een date in de winter? Zoek dan een kraampje waar ze gluhwein verkopen om je bij op te warmen.

5. Ga naar een jazzbar

Je hebt door heel Nederland plekjes waar ze live jazzmuziek spelen. Het geeft een ontspannen vibe, en zorgt ook voor de nodige entertainment. Wie weet ontstaat er een heus La La Land-moment.

6. Wandel

Uhm, een rondje lopen op de eerste date? Ja! Zoek een mooie wandelroute uit in een bos of park, of ga je eigen stad eens goed verkennen. Je kunt along the way een café binnenstappen om op te warmen, en een beetje lichaamsbeweging in de frisse lucht is goed voor je.

7. Zoek een open haard op

In de winter is het extreem romantisch en gezellig om een plekje voor een open haard te bemachtigen. Zoek een fijne plek op waar ze gegarandeerd een open haardje hebben branden. Bestel een glas rode wijn, kaasje erbij en je bent good to go.

8. Doe een bierproeverij

Heb je toch het gevoel dat het je iets minder zenuwachtig zou zijn als er alcohol in het spel zit? Regel dan een bierproeverij bij een brouwerij. Meestal krijg je eerst een kleine tour, en mag je daarna de biertjes proeven. Zo heb je toch nog een soort van kroegavond, maar dan in een nét iets originelere uitvoering.

9. Toerist in eigen stad

Verras je date door meerdere plekjes in je hometown uit te zoeken, en leid hem vervolgens op de fiets als een tourguide door de stad. Zo laat je een beetje van je eigen persoonlijkheid zien en ontdekt hij meteen wat jouw favoriete stekjes zijn. Kan hij dat onthouden voor de volgende keer. Als die er komt…

Reageer op artikel:
9 dingen die je op een eerste date kunt doen (in plaats van de kroeg induiken)
Sluiten