Level up – 9 inspirerende podcasts die je verder helpen in je carrière

Heb je heel Netflix uitgespeeld nu je zoveel thuis zit? Gelukkig zijn daar altijd podcasts nog. De volgende negen podcasts helpen je verder in je carrière en zijn ideaal om te beluisteren als je sport, een blokje om gaat of gewoon thuis op de bank zit te chillen.

Met de duizenden afleveringen van deze podcasts samen, hoef je je geen moment meer te vervelen.

Being Boss

In Being Boss hebben hosts en ondernemers Emily Thompson en Kathleen Shannon het over alles wat met business te maken heeft. En dan bedoelen we echt álles: van productiviteit en ‘verplichte luie dagen’ tot geldzaken en grenzen stellen, promotie op social media en het bouwen van een community.

Maar ook: hoe kun je de baas zijn als je niet dé baas bent (als freelancer of in dienst)? En wat doe je als je droomklant je diensten niet kan betalen?

Work in Progress

Work in Progress is de podcast van Intermediair over carrière, work-life balance en persoonlijke groei. De leuke onderwerpen zijn uiteenlopend, maar je hebt er altijd iets aan. Van stress en werkgeluk tot solliciteren en doorgroeien. Elke keer schuift een expert aan om meer te vertellen over het onderwerp.

Hiding in the Bathroom

Ondernemer Morra Aarons-Mele maakte deze podcast als ‘an introvert’s roadmap to getting out there’. In de podcast bespreekt ze belangrijke onderwerpen als hoe je het beste om kunt gaan met het imposter syndrome, met het patriarchaat en een lastige baas. Maar ook onderwerpen als leiden als een introvert en het belang van self-care komen voorbij.

Bad with Money

Ben jij bad with money? In deze podcast leert journalist, YouTuber en comedian Gaby Dunn je hoe je je financiën op orde krijgt. Klinkt dat saai? Vergis je niet, Bad with Money is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens grappig. Bovendien leer je belangrijke shit: van beginnen met investeren tot hoe je kunt stoppen met te veel shoppen.

WorkJuice Podcast

Een zusje van NSMBL, WorkJuice, maakt een podcast over uiteenlopende werkgerelateerde onderwerpen. In elke aflevering vragen de hosts een expert het hemd van het lijf, over onderwerpen als onderhandelen, uit je comfort zone stappen, stress, feedback en feminisme. Persoonlijke verhalen worden gecombineerd met praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

Celine Charlotte

Charlotte van ‘t Wout ken je misschien als @celinecharlotte op Instagram, waar ze tips en tricks deelt op het gebied van ondernemerschap en persoonlijke groei. Inmiddels doet ze dit niet alleen op Instagram, maar ook in haar podcast. Charlotte heeft een fijne stem en is een master in storytelling.

The Marie Forleo Podcast

Marie Forleo is door niemand minder dan Oprah benoemd als opinieleider voor de volgende generatie en door Inc. als één van de 500 snelst groeiende bedrijven. Kortom: Marie Forleo weet waar ze het over heeft. In haar podcast delen zij en haar gasten tips voor meer geluk, succes, motivatie, productiviteit, creativiteit, gezondheid en voldoening. Met 287 afleveringen kun je lekker vooruit.

After the jump

In After the jump deelt host Grace Bonney haar persoonlijke verhalen over het ondernemerschap en carrière maken in combinatie met fijne tips. Hoe ga je bijvoorbeeld om met jaloezie en negatieve reacties op social media? Wanneer besluit je om dat ene risico toch te lopen? En hoe creëer je nuttige content voor je doelgroep op social media?

Without Fail

Het mag dan inspirerend en leerzaam zijn om verhalen van succesvolle mensen te horen, het is ook weleens fijn om te horen dat mensen ook falen. In de podcast Without Fail komen totaal verschillende mensen aan het woord, die één ding gemeen hebben: ze vertellen hoe ze gefaald hebben en wat ze daarvan hebben geleerd.

In de eerste twee afleveringen doet Andrew Mason bijvoorbeeld zijn verhaal. Hij richtte Groupon op, maar werd uiteindelijk ontslagen van zijn eigen bedrijf.

Reageer op artikel:
Level up – 9 inspirerende podcasts die je verder helpen in je carrière
Sluiten