Kelly Kulk
Kelly Kulk Love & Life 4 mrt 2018

9 manieren om het beste uit je dag te halen

1. Sla nooit je ontbijt over
Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je dit hoort, maar soms willen we dit nog wel eens vergeten. Uit onderzoek blijkt dat je ontbijt effect heeft op je gewicht en je prestaties op werk of school. Van croissantjes en een bakje fruit tot een omeletje die je in 5 minuten hebt gebakken, er zijn geen excuses meer om dit over te slaan.

2. Sporten hoeft niet te voelen als een verplichting
Voel je voortaan niet meer schuldig als je de sportschool hebt overgeslagen. Kies er bijvoorbeeld voor om na het eten nog een stukje te gaan wandelen, zodat je in ieder geval iets hebt gedaan.

3. Schrijf 5 dingen op waar je dankbaar voor bent
In een studie hebben psychologen aan mensen gevraagd om elke dag 5 dingen op te schrijven waar ze dankbaar voor zijn. Mensen gaven aan het eind van het onderzoek toe dat ze hierdoor optimistischer zijn geworden, beter slapen en minder gezondheidsproblemen hebben.

4. Houd gezonde snacks binnen handbereik
Gezond snacken is op zichzelf al een goede start naar een gezondere levensstijl. Hou daarom nootjes, fruit, yoghurt en andere healthy snacks in de buurt van je werkplek. Hierdoor kan je je honger stillen en hoef je niet de deur uit voor een ongezonde hap.

5. Beweeg tussendoor
Het is natuurlijk helemaal niet erg om zo nu een dan op de bank te ploffen en een avondje te binge watchen met wat – minder gezonde – snacks. Probeer hier balans in te brengen door om de twee uur voor een halfuurtje oefeningen te doen. Als je een kantoorbaan hebt en veel zit, zorg dan ook dat je een paar keer per dag wat rekoefeningen doet. Hierdoor blijft je bloed goed doorlopen.

6. Maak kleine veranderingen
Je hoeft je levensstijl natuurlijk niet in één keer drastisch te veranderen. Je kunt dit gewoon stapje voor stapje doen. Schrijf voor jezelf elke dag iets nieuws op om te doen en kijk na vier weken terug wat je het best liet voelen, probeer je hier dan ook aan te houden.

7. Spaar je wisselgeld
Klinkt misschien een beetje gek, maar zodra je alle verloren muntjes uit je tassen, zakken en auto vist kun je best nog wat bij elkaar gesprokkeld hebben. Stop al dit soort muntjes en de rest van je kleingeld in een mooi potje en stort het elke maand op je rekening. Een leuk extraatje waar je niks voor hebt hoeven doen!

8. Sluit alles af voordat je gaat slapen
Het is geen schokkend nieuws als we je vertellen dat je mobiel je in de avond van je slaap afhoudt. Zorg er daarom voor dat je alles uitzet een halfuur voor je gaat slapen. Neem deze tijd om een boek te lezen en te ontspannen, zo heb je gegarandeerd een betere nachtrust.

9. Probeer meer te slapen
Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar zelfs een extra uurtje per nacht kan al een heel verschil maken. Check bijvoorbeeld het resultaat van deze vrouw die voor een onderzoek twee uur per nacht minder sliep. Ga vanavond dus een uurtje eerder in bed liggen en zorg ervoor dat je mobiel aan de andere kant van de kamer ligt!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 manieren om het beste uit je dag te halen
Sluiten