Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Home & Interior 30 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

9 manieren om je slaapkamer zo relaxed mogelijk te maken

Zeker nu we in de winter meer tijd thuis doorbrengen – en dan het liefst in bed – is het belangrijk dat onze slaapkamers voor ontspanning zorgen. Hieronder vind je negen manieren om je slaapkamer zo zen mogelijk te maken.

Het is hierbij vooral belangrijk om een enigszins neutraal kleurenpalet te kiezen en zo min mogelijk spullen in je kamer te hebben staan. Wellicht is dit dan eindelijk een goed moment om je troep op te ruimen. Geloof ons: je slaapt er echt beter door.

New year, new you? 13 dingen om vandáág nog weg te gooien

1. Voeg textuur toe in je slaapkamer // Verschillende (organische) texturen maken je slaapkamer rustgevend. Denk aan houten meubelen, gehaakte kleden en wollen dekens.

2. Ga voor een neutraal kleurenpalet // Neutrale kleuren zijn kalm en sereen, waardoor ook jij dat zult worden. Mocht je toch behoefte hebben aan een felle kleur in je slaapkamer, dan kun je bijvoorbeeld één kleurrijk item uitkiezen, zoals een deken, kussen, lamp of decoratiestuk.

3. Maak je kamer zo licht mogelijk // Hoe lichter je kamer, hoe rustiger deze aanvoelt. Mocht je niet gezegend zijn met grote ramen, dan kun je hier negen manieren vinden om je kamer lichter te laten lijken.

4. Zorg voor zo min mogelijk afleiding // Heel leuk, al die frutsels, maar opgeruimd en rustig staan ze zeker niet. Om je slaapkamer zo zen mogelijk te maken, kun je het best zo min mogelijk spullen erin laten staan. Een goede reden om eens aan een grote schoonmaak te beginnen en alles weg te doen dat je niet meer gebruikt of niet echt nodig hebt.

5. Minimalisme // Voor de echte minimalisten is het wellicht ook een optie om enkel de essentiële dingen in je slaapkamer te laten staan, zoals een bed, een nachtkastje en een lamp.

6. Laagjes // Mocht je toch niet zo van het minimalistische zijn, dan kun je ook laagjes opbouwen in je kamer. Creëer een zen gevoel door bijvoorbeeld dekens en kussens van verschillende materialen te leggen op je bed, wat ook lekker warm en comfortabel slaapt.

7. Overweeg symmetrie // Een symmetrisch interieur zorgt vanzelfsprekend voor balans en harmonie is daarom een hele simpele manier om je slaapkamer rustgevender te laten ogen. Zo kun je bijvoorbeeld twee even grote schilderijen naast elkaar hangen of twee dezelfde kastjes naast het bed zetten.

8. Ga voor monochroom // Een interieur met alleen wit, zwart en neutrale kleuren staat niet alleen heel elegant, maar kan ook rustgevend en warm zijn als het goed is gedaan. Inspiratie nodig? Hier vind je de tweeëntwintig mooiste monochrome slaapkamers.

9. Ga voor Parisian chic // De Parijzenaars hebben goed begrepen hoe je volledig kunt ontspannen, want met bijvoorbeeld een hemelbed of antieke meubels wordt je slaapkamer gegarandeerd zen.

9 simpele manieren om een donkere kamer lichter te laten lijken

Ben je niet zo van de kleurtjes? 22 x de mooiste monochrome slaapkamers

My Domaine

Reageer op artikel:
9 manieren om je slaapkamer zo relaxed mogelijk te maken
Sluiten