Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Entertainment 8 mei 2018

Het is bijna Moederdag! De perfecte timing om deze 9 moeder-dochterfilms te kijken

Nog eventjes wachten en dan is de dag weer aangebroken dat je je moeder de hele dag in de watten mag moet leggen. Met Moederdag kan je natuurlijk iets leuks plannen voor je moeder, maar jullie kunnen ook relaxt thuisblijven en een film kijken.

Daar komt gelijk de volgende vraag om de hoek kijken: welke film moet je zien? No worries, wij hebben de allerleukste films met een moeder-dochterrelatie voor je verzameld.

1. Freaky Friday

Moeder Tess en dochter Anna ruziën veel en begrijpen elkaar totaal niet. Door een vloek wisselen ze van lichaam en zitten ze ineens opgescheept met elkaars problemen.

2. The Joy Luck Club

Vier Chinese vriendinnen komen regelmatig bij elkaar om een spel te spelen en om bij te praten. Wanneer één van de vrouwen sterft, wordt haar dochter gevraagd om haar plaats in te nemen. De moeders zijn opgegroeid in China, terwijl hun dochters Amerikaans zijn. Je begrijpt: dit zorgt voor botsingen en onbegrip. Toch verbetert de relatie steeds meer wanneer de moeders over hun jeugd vertellen.

3. Room

‘Room’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw die jarenlang gevangen wordt gehouden. Inmiddels heeft ze een vijfjarige zoon genaamd Jack, die niets over de buitenwereld weet; hij kent enkel de kamer waarin hij is geboren en opgegroeid. Waar deze kamer van ongeveer drie bij drie meter voor Jack als thuis voelt, ervaart zijn moeder het als een gevangenis.

4. Easy A

Olive (Emma Stone) is een slimme studente, maar het gerucht gaat rond dat ze met iedereen naar bed gaat. In werkelijkheid is dit helemaal niet waar, maar ze beseft zich dat ze er haar voordeel uit kan halen; het is immers veel makkelijker om je diploma te halen zonder ervoor te leren.

5. The Parent Trap

Toen de ouders van de tweeling Hallie en Annie (allebei gespeeld door een hele kleine Lindsay Lohan) uit elkaar gingen, werden de zusjes uit elkaar gehaald. Heel toevallig komen ze elkaar op een zomerkamp tegen, waarna ze een plan bedenken om hun ouders weer bij elkaar te brengen.

6. Lion

De vijfjarige jongen Saroo woont in een Noord-Indiaas plattelandsdorpje, maar op een dag verdwaalt hij. Per trein komt hij duizenden kilometers van huis terecht in Calcutta, een miljoenenstad in het Oosten van India. Niet wetende waar hij vandaan komt, wordt hij geadopteerd door een stel in Australië. Vijfentwintig jaar later besluit Saroo op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Pak de tissues er maar bij, want je moet gegarandeerd een traantje laten.

7. Lady Bird

Christine (Saoirse Ronan) is een Amerikaanse puber met typische puberproblemen. Ze zit in het laatste jaar van de middelbare school en ze ziet het helemaal zitten: ze wil studeren in New York. Haar moeder is het hier alleen niet bepaald mee eens. In the end moet er toch een keuze gemaakt worden…

8. Juno

De zestienjarige Juno MacGuff is een zestienjarig meisje dat zwanger raakt van haar klasgenoot Paulie Bleeker. Ze gaat, samen met haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin op zoek naar adoptieouders. Zo ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die de ideale adoptieouders zijn. Maar dan gebeurt er van alles…

9. The Dressmaker

De succesvolle mode-ontwerpster Tilly keert na jaren terug naar haar geboorteplaats; een stoffig en afgelegen dorpje in Australië. Hier zoekt ze haar moeder op en probeert ze de waarheid te achterhalen over een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd.

En, zit er wat voor jou en je moeder tussen?

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het is bijna Moederdag! De perfecte timing om deze 9 moeder-dochterfilms te kijken
Sluiten