Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 12 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Scheren, epileren, waxen? Zo verwijder je op deze 9 plekken ongewenste haartjes

Het verwijderen van ongewenste haartjes is iets wat de meeste vrouwen doen. De één gebruikt hiervoor een scheermesje, de ander doet het liever met een pincet, of gaat naar de waxsalon.

Laten we even vooropstellen dat er helemaal niets mis is met lichaamshaar. Iedereen heeft het en iedereen moet er lekker mee doen wat ‘ie zelf wil. Ben jij nou het type dat het fijn vindt om zo glad als een dolfijn door het leven te gaan, lees je hier welke tool je het beste voor welk lichaamsdeel kunt gebruiken.

1. Grijze haren

Hoewel veel mensen het tegenovergestelde denken, kun je grijze haren er prima uittrekken met een pincet, zonder het gevaar daar vijf grijze haren voor terug te krijgen. Spot je een grijze haar? Trek ‘m er dan gerust uit, zonder je zorgen te hoeven maken om morgen met een grijze coupe wakker te worden.

2. Teenhaar

Ben jij in het bezit van een paar harige teentjes? Maak je geen zorgen, niemand hoeft hier ooit achter te komen. Ook teenhaar kun je naar hartelust weg-epileren. Als het nou niet bij je tenen blijft, maar ook een donslaagje op je voeten hebt, is het misschien verstandiger om je voeten te waxen. Dit bespaart een hoop tijd. Wel zouden we wegblijven bij scheermesjes, op zulke plekjes is een uitschieter gauw gemaakt.

3. Okselhaar

Okselhaar epileren gaat ten eerste een eeuwigheid duren, ten tweede doet het behoorlijk zeer om elk haartje er stuk voor stuk uit te moeten treken. Met name als je normaal altijd je oksels scheert, wil je het pincet liever laten voor wat ‘ie is. Wel kun je ervoor kiezen om je oksels te laten waxen. Ja, dit doet ook zeer, maar naarmate je oksels vaker gewaxt worden, wordt de pijn stukken minder.

4. Haar op een moedervlek

Ja, je kunt een haartje op een moedervlek er veilig uittrekken. Nee, je krijgt hier geen kanker van. Veel mensen denken dat het gevaarlijk is om een haartje uit een moedervlek te trekken, maar dit is niet waar. Wil je een haartje verwijderen, hoef je je dus nergens zorgen om te maken.

5. Schaamhaar

Schaamhaar kun je er één voor één uittrekken. Of je dat wil is een ander verhaal. Mocht je nou echt niks te doen hebben en een tijdsbesteding zoeken, pluk er dan lekker op los, maar onze tip is om gewoon naar de waxsalon te gaan, of een scheermesje te pakken. Heb je nou altijd geschoren en wil je je pubes nu professioneel laten waxen? Bereid je dan voor op een flinke dosis pijn. Wel is het zo, net zoals met okselhaar, dat de pijn na elke behandeling minder wordt. Maar alsnog… sterkte.

6. Haar op je kin of bovenlip

Ook een haar op je kin of bovenlip kun je er makkelijk uittrekken met een pincet. Heb je nou wat meer haartjes in dat gebied zitten, kan het even duren voordat je ze er allemaal uit hebt getrokken. Als je hier geen tijd voor hebt, kun je dit ook prima harsen of waxen. Je bent er dan langer van af dan als je het scheert en qua pijn valt het gelukkig best mee.

7. Neushaar

Als je last hebt van uitstekende neushaartjes, kan je er uiteraard een pincet erbij pakken. Dit doet pijn, veel pijn. Het is veel makkelijker om even naar de drogist te lopen en een neushaartrimmer te kopen. Blijf hoe dan ook weg bij je scheermesje, dat gaat echt een heel lastige klus worden, waar wij geen verantwoordelijkheid voor willen dragen.

8. Tepelhaar

Heel veel vrouwen hebben last van haartjes op hun tepels. Hoewel dat absoluut niet iets is om je voor te schamen, is het wel begrijpelijk als je er toch liever vanaf wilt. Pak hiervoor lekker je pincet. Scheren rondom de tepel is spelen met vuur en een tripje naar de waxsalon is misschien wat overdreven.

9. Buikhaar

Ook buikhaartjes kun je prima weghalen met een pincet. Heb je nou een klein vachtje op je buik? Wees dan niet bang dit weg te (laten) waxen. Je kunt natuurlijk ook een scheermesje pakken, maar dan komt het wel sneller terug.

Refinery29

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Scheren, epileren, waxen? Zo verwijder je op deze 9 plekken ongewenste haartjes
Sluiten