9 redenen waarom masturberen goed voor je is

Love & Life

9 redenen waarom masturberen goed voor je is

Waarom is het zo’n taboe om het te hebben over onderwerpen zoals self love? Iedereen doet het en het is simpelweg goed voor je! Deze 9 voordelen heb je als je masturbeert.

Dit zijn negen redenen waarom je best een beetje extra van jezelf mag genieten.

1. Het voelt fijn (duh)

Een beetje een inkoppertje, maar dat maakt het niet minder waar. Een orgasme zorgt ervoor dat er bepaalde hormonen vrijkomen (edorfine en oxytocine) waar je een fijn en gelukzalig gevoel van krijgt. Je mood krijgt er ook nog eens een lekkere boost van, dus je weet wat je te doen staat als je je niet zo blij voelt.

2. Het is goed voor je relatie met jezelf

Door te masturberen krijg je een diepere connectie met je eigen lichaam. Je bent het waard om je goed te voelen over jezelf, dus waarom zou je niet je eigen lichaam wat beter ontdekken?

3. Je vermindert het risico op infecties

Kijk, het is ook nog eens goed voor je afweersysteem! Volgens verschillende onderzoeken zorgt het orgasme ervoor dat je baarmoederhals zich aanspant en dit vermindert de kans op baarmoederhalsinfecties en zelfs kanker (!).

4. Je gaat er heerlijk van slapen

Als je maar niet in slaap komt kun je het beste de tijd doden met masturbatie. Na je orgasme voel je je namelijk gelukzalig en moe, waardoor je in een heerlijke diepe slaap zal belanden.

5. Je raakt vertrouwder met lichaam

Als jij niet eens aan jezelf wil zitten, waarom zou iemand anders dat dan wel willen doen? Vergeet het idee dat masturbatie ‘vies’ is, want je lichaam is niet vies – het is puur natuur. Door te masturberen zul je je beter voelen over je lichaam.

6. Je menstruatiepijn wordt minder

Die vreselijke krampen kun je verlichten door te masturberen. Het helpt je ontspannen en je zult merken dat de pijn minder wordt nadat je hebt gemasturbeerd.

7. Het vermindert stress

Tijdens het masturberen kun je al je zorgen eventjes helemaal van je af zetten. Je denkt alleen maar aan jezelf en je lichaam waardoor je alles om je heen even kunt vergeten. Het werkt dus eigenlijk net zo goed als meditatie en yoga.

8. Je seksleven krijgt er een boost van

Als je weet wat je lekker vindt zal je zelfverzekerder overkomen onder de lakens. Bovendien kan het je libido een boost geven. Als je dus even in een seksuele dip zit, kan masturbatie zeker helpen om er weer bovenop te komen.

9. Het maakt het leven ietsje leuker

We zijn altijd maar druk aan het werk of aan het socializen en soms heb je daar even een pauze van nodig. Neem eens tijd voor jezelf en geniet gewoon even van het moment.

Research: in deze Nederlandse regio masturberen vrouwen het vaakst