Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 22 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

9x de leukste thema’s voor een oudejaarsavond om nooit te vergeten

Op oudejaarsavond wil je niet saai op een bank zitten met een schaal oliebollen op je schoot. Het is veel leuker om samen met je vrienden of familie iets leuks te organiseren. Denk hierbij verder dan het terugkerende dobbelspel.

Wij hebben een mooi lijstje met de leukste thema’s voor je oudejaarsavond. Schrijf die uitnodigingen maar vast want je vrienden willen dit zeker niet missen.

Oudejaarsavond

Er is altijd veel druk om iets leuks te organiseren op oudejaarsavond. Als je een feest organiseert wil je natuurlijk dat het onvergetelijk is. Dit begrijpen wij als geen ander en daarom helpen we je een handje. Alles wat leuk is aan de winter is een perfect thema voor jouw New Years Eve Party. Wij delen de negen leukste thema’s.

1. Wijnproeverij thema

Op deze oudejaarsavond was je waarschijnlijk al van plan om jezelf vol te gieten met champagne. Vraag in plaats van champagne of iedereen zijn favoriete fles wijn meeneemt. Zo houd je je eigen samengestelde wijnproeverij en ontdek je wat de favoriete wijn van je gasten is. Vergeet geen kaasplankje neer te zetten en tada, jouw oudejaarsavond heeft een geweldig thema.

2. Toetjes thema

Wie houdt er niet van toetjes? Er is maar één ding beter dan een lekker dessert en dat zijn twintig desserts. Vraag ook bij dit thema of al je gasten hun favoriete toetje mee nemen. Van een vla-flip tot sorbetijs, alles komt op tafel. Maak (of koop) zelf ook je eigen toetje en serveer er wat koffie bij. Iedereen doet een klein beetje van ieder toetje op zijn bord en zo wordt het een heerlijk zoet festijn.

3. Après-ski thema

Of je dit jaar nou wel of niet op wintersport bent geweest: après-ski is altijd een goed idee. Dit kan je ook omtoveren tot een geweldig thema. Serveer champagne of warme chocolademelk en zorg dat de vuurkorf buiten aan staat.  Zo lijdt je in ieder geval geen kou deze dagen.

4. Een potluck etentje

Om de avond in het teken van je favoriete etens- en drinkwaar te laten staan is het potluck dinner ook een goed idee. Iedereen brengt zijn favoriete maaltijd mee. Zorg ervoor dat het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert goed verdeeld is. Dat voorkomt dat je uiteindelijk allemaal een voorgerecht moet eten en één persoon een dessert.

5. Film marathon party thema

Pak al je oude dvd’s uit de kast of open Netflix om samen een film marathon te houden. Samen lachen bij een comedy of huilen bij een meeslepende drama. Pak popcorn en drankjes en geniet van alle leuke films die jullie samen kunnen kijken.

6. Decennium party thema

Je hoeft het nieuwe jaar niet in te luiden met een outfit van dit jaar. Geef een feestje waar iedereen zich kleedt als hoe ze zich in de jaren ’70, ’80 of ’90 kleedden. Kies je favoriete kledingstijl uit dat decennium en voila, je reist terug in de tijd met al je gasten en hebt ook nog eens een geweldig feest.

7. Champagne party thema

Toast de hele avond lang op het nieuwe jaar in het thema van champagne. Zet verschillende champagnekoelers neer zodat het er gezellig uitziet. De ene smaak champagne doe je in de gouden koeler, de ander smaak in de roze koeler. Decoreer de champagneglazen in de kleur van de champagnekoeler, zodat je weet wat je drinkt.

8. Karaoke thema

Jij en je gasten klinken misschien niet als Beyoncé of Justin Bieber, maar er is niets beter dan een karaoke-avond. Zet de beamer aan met lyrics en laat iedereen een lied zingen. Om er een leuke twist aan te geven kan je nog een battle doen tussen twee mensen. Denk bijvoorbeeld aan wie op de meest dramatische manier My Heart Will Go On van Celine Dion zingt. Doordat er muziek aanstaat wordt er niet alleen gezongen, maar ook gedanst.

9. Poker avond thema

Kom je avond door met een paar goede potjes poker. Laat je gasten twintig euro inleggen voor chips om mee te spelen. Serveer hierbij genoeg hapjes en drankjes en je komt (misschien wel als ultieme winnaar) de avond door.

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen voor je New Years Eve party en wordt het er eentje om nooit meer te vergeten.

CountryLiving

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
9x de leukste thema’s voor een oudejaarsavond om nooit te vergeten
Sluiten