Josca
Josca Food 9 mrt 2016

9 tips om optimaal gebruik te maken van je vriezer

De volgende etenswaren lenen zich er perfect voor om in te vriezen! En zijn sowieso super handig om altijd in huis te hebben. Zo heb jij geen stress meer dat je nooit iets te eten in huis hebt.

1. Verschillende soorten vlees.
Waarschijnlijk deed je dit al, maar zo niet, dan is dit een handige tip voor je. Weet je nog hoe vaak je kip hebt moeten weggooien omdat er simpelweg teveel in een pakje zat voor jou alleen? Vries een deel in, meteen na aankoop. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld gehakt, zo heb je altijd wat op voorraad.

2. Kruiden.
Vol goede moed ga je naar de supermarkt, om daar te ontdekken dat de verse basilicum alwéér op is. De oplossing? Vries verschillende verse kruiden in wanneer je ze wel in huis hebt. Snijd ze in stukjes, stop ze in een ijsblokjesvorm, giet er wat olijfolie in en stop ze in de vriezer. Zo maak je die plantjes tenminste ook eens op.

3. Groenten.
Dit helpt natuurlijk ook als je een bepaalde dag niet zoveel zin hebt om te koken. Snijd meteen na aankoop wat groenten in stukjes en vries ze in, zodat je die later bijvoorbeeld in een lekkere curry of roerbakgerecht kunt gebruiken. Ga direct voor een complete mix zodat je ze alleen nog in een pan hoeft te gooien.

4. (Kruiden)boter.
Oh no, je boter is op en je bent het vergeten te halen. Gelukkig heb je een noodvoorraadje aangelegd in je vriezer! Je kunt er ook je eigen kruidenboter van maken door er bijvoorbeeld bieslook, peterselie en knoflook aan toe te voegen alvorens het invriezen.

5. Brood.
Klein ‘duh’-momentje hier, maar dit kun je natuurlijk doen met elk soort brood: van sandwichsneetjes tot bagels en pita’s. Kom je erachter dat je teveel hebt ingeslagen en vind je het zonde om het weg te gooien? Vries een deel in! Hoef je ook wat minder vaak naar de winkel. Zo kun je makkelijk een sneetje per keer eten.

6. Pizzadeeg.
Heb je er ooit aan gedacht om pizzadeeg in te vriezen? Of je het nou zelf gemaakt hebt of het uit een pakje komt, af en toe heb je gewoon wat teveel over. Dit kun je makkelijk invriezen. Maak balletjes van je deeg en smeer deze licht in met olijfolie, waarna je het apart in diepvrieszakjes stopt. De dag voor gebruik kun je het deeg in de koelkast leggen om het te laten ontdooien. Verdeel het direct in de juiste porties zodat je super snel klaar bent.

7. Fruit.
Yes, smoothies! Snijd je favoriete fruit in stukjes, stop het in een diepvrieszakje en je hebt op elk moment smoothiefruit gereed wat je alleen nog maar in de blender hoeft te doen, met eventueel wat yoghurt of melk. Doe direct de juiste mix samen in één zakje of bakje.

8. Garnalen.
Wist je dat garnalen wel ongeveer een jaar bewaard kunnen worden in de vriezer? Het is dus helemaal niet erg om een klein voorraadje in te slaan. Bevroren garnalen kun je makkelijk gebruiken in een pasta, curry of salade.

9. Bacon.
In principe kun je heel veel invriezen, waaronder ook onze geliefde bacon. Het blijft dan langer goed en zo heb je altijd wat over voor je bacon cravings.

Van de volgende snacks had je vast niet gedacht dat ze lekkerder zouden zijn na het invriezen:

Reageer op artikel:
9 tips om optimaal gebruik te maken van je vriezer
Sluiten