Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 9 okt 2018

9 tips om te voorkomen dat je áltijd te laat bent

Te laat komen: het overkomt ons allemaal weleens. Maar misschien ben jij er wel zo een die altijd en overal structureel te laat is. Herken je dat? We zetten 9 tips op een rijtje om je er vanaf te helpen. Echt!

1. Leg je sleutels op een vaste plek

Leer jezelf aan ze daar altijd neer te leggen. Kies de plek efficiënt: een haakje naast de deur of een schaaltje op je keukentafel.

2. Gebruik een timer als je je make-up doet of onder de douche staat

We know: het is heerlijk om eens lekker de tijd te nemen om je op te maken, maar je hebt daar echt niet elke ochtend tijd voor. Time dus een keertje hoe lang je met je make-up bezig bent als je er een beetje vaart achter zet en streef ernaar om het elke dag zo snel te doen.

3. Maak je ontbijt de avond ervoor

‘s Ochtends niet vooruit te branden? Maak je ontbijt of lunch dan ‘s avonds alvast klaar voor de volgende dag, dan pak je het zo mee.

4. Volg de 40 procent regel

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: de 40 procent regel, of de buffer index. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat je in de meeste gevallen op tijd bent en werkt heel simpel: reken altijd 40 procent extra tijd om op je bestemming te komen. Denk je dat je een half uurtje nodig hebt? Trek er 42 minuten voor uit.

5. Met de auto? Houd je tank in de gaten

Je bent al laat en hebt dus écht geen tijd om te tanken. De oplossing is gelukkig simpel. Zorg dat je standaard een kwart in je tank hebt zitten, die je gelijk weer volgooit als je onder dat minimum komt. Zo voorkom je stilstaan en te laat komen.

6. Stop met het checken van je mails, appjes en andere meldingen in de ochtend

Uitgebreid Facebook doorspitten is ook in de ochtend (als de tijd beperkt is) geen goed idee. Wacht daarmee tot je op plek van bestemming bent – mooi op tijd of zelfs eventjes te vroeg.

7. Niet bellen

Gebeld worden in de ochtend? Héél onhandig. Laat maar gewoon overgaan en bel terug als je onderweg bent (in de auto natuurlijk handsfree!).

8. Plan extra tijd in om iets prettigs te doen

Rustig ontbijten, luisteren naar je favoriete radioshow of zelfs even je telefoon checken. Dit alles kan geen kwaad als je hiervoor tijd inplant en je daaraan houdt. 15 minuten stipt, daarna moet je echt door.

9. Besteed je tijd nuttig

Stop met onderweg je collega’s of andere afspraken te bellen, smsen, appen of messagen: je bent laat, dus ook die tijd kun je nuttiger gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 tips om te voorkomen dat je áltijd te laat bent
Sluiten