Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Entertainment 5 apr 2018

9 waargebeurde misdaadverhalen die zeker het kijken, luisteren en lezen waard zijn

Liefhebber van misdaadseries en -boeken? Dan is dit lijstje voor jou. Deze negen intense verhalen zijn non-fictie; extra spannend dus én je leert er wat van.

Lees verder voor negen steengoede waargebeurde misdaadseries,  –boeken én -podcasts.

Misdaadseries

1. Unsolved: The Murders of Tupac & The Notorious B.I.G.

Tupac overleed nadat hij werd beschoten in Las Vegas in september 1996. Zo’n zes maanden daarna gebeurde ongeveer hetzelfde bij The Notorious B.I.G. in Los Angeles. Hebben deze moorden iets met elkaar te maken? Zijn er samenzweringstheorieën die juist blijken te zijn? In de televisieserie ‘Unsolved’ kruipt Marcc Rose in de rol van Tupac, Wavyy Jonez is B.I.G. en Josh Duhamel neemt de rol van onderzoeker Greg Kading op zich. Greg onderzocht beide moorden en hielp daarom ook mee aan de productie van deze serie.

2. Waco

‘Waco’ is een Amerikaanse miniserie. De waargebeurde serie gaat over de belegering van de religieuze sekte ‘Branch Davidians’, die plaatsvond in 1993. Hierbij vielen vele doden, waaronder veel politieagenten. De belegering werd dan ook al snel wereldnieuws. De serie laat de situatie zien vanuit het perspectief van alle betrokkenen.

3. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Modeontwerper Gianni Versace wordt voor de deur van zijn villa vermoord. Een paar dagen later pleegt de dader zelfmoord. Waarom werd Versace vermoord? En wie was de moordenaar van Versace eigenlijk? Penelope Cruz neemt de rol van Donatella Versace, de zus van Gianni, op zich. Nadat Gianni overleed, nam zij het mode-imperium van hem over en ze zag het als haar taak om zijn levenswerk voort te zetten…

4. Rotten

‘Rotten’ bewijst dat een echte misdaadserie niet per se iets te maken heeft met huurmoordenaars. Deze Netflix-documentatieserie duikt diep in het hart van de levensmiddelensector en bespreekt het feit hoe wij als consument worden gedwongen om bepaalde producten te eten.

 

Boeken

5. I’ll Be Gone in the Dark: One Woman’s Obsessive Search for the Golden State Killer van Michelle McNamara

Zeven jaar lang onderzocht journaliste Michelle McNamara een beruchte inbreker, verkrachter en seriemoordenaar met de bijnaam ‘Golden State Killer’. Eind jaren 70 en begin jaren 80 maakte hij Californië onveilig, maar hij werd nooit gepakt. Ze sprak met slachtoffers en speurders en bezocht de plaatsen waar de ‘Golden State Killer’ toesloeg. Ondertussen schreef ze een boek dat de dader na al die jaren eindelijk moest ontmaskeren. Voordat ze het kon afwerken, overleed ze plotseling. Michelle’s man zorgde ervoor dat een collega het boek afmaakte en zo kwam het boek er alsnog.

6. The Cadaver King and the Country Dentist: A True Story of Injustice in the American South van Radley Balko en Tucker Carrington

Nadat twee driejarige meisjes zijn verkracht en vermoord in Mississippi, worden er twee onschuldige mannen als daders aangewezen: Kennedy Brewer en Levon Brooks. Na dertig jaar vast te hebben gezeten, komen ze in 2008 eindelijk vrij – terwijl de echte dader nog steeds vrij rondloopt. ‘The Cadaver King and the Country Dentist’ vertelt het verhaal van het strafrechtsysteem in Mississipi, dat toentertijd geleid werd door medisch onderzoeker Steven Hayne en zijn vriend Michael West, een tandarts. Hoe hebben deze twee mannen ervoor kunnen zorgen dat er onschuldige mannen naar de gevangenis moesten?

7. The Manson Women and Me: Monsters, Morality, and Murder van Nikki Meredith

In de zomer van 1969 voerden Leslie van Houten en Patricia Krenwinkel een gruwelijke moord uit, in opdracht van sekteleider Charles Manson. Charles mag dan wel eind 2017 overleden zijn; Leslie en Patricia zitten nog steeds in de gevangenis. Tijdens het moordproces van Leslie en Patricia beschreef hoofdonderzoeker Vincent Bugliosi de twee vrouwen als “human monsters“. De sekte waar ze in terechtkwamen, had ze daarin veranderd. Journalist Nikki Meredith begon de vrouwen in de gevangenis te bezoeken, met het doel te ontdekken hoe zij tijdens hun opsluiting waren veranderd. Zo kwam ze op het antwoord van de vraag: ‘What compels “normal” people to do unspeakable things?

misdaadseries

Podcasts

8. “Atlanta Monster”

Deze waargebeurde misdaad-podcast vertelt het duistere verhaal van ‘The Atlanta Child Murders’. Van 1979 tot 1981 werden maar liefst achtentwintig kinderen, tieners én volwassenen vermoord. Bijna veertig jaar na deze verschrikkelijke misdaden, zijn er nog steeds veel vragen onbeantwoord. De host van de podcast, Payne Lindsey, heeft als doel om de echte waarheid op tafel te krijgen en eindelijk alles te weten te komen over de zaak.

9. Serial

De podcast ‘Serial’ is gemaakt door bedenkers van de radioshow ‘This American Life’. Hierin wordt, gedurende één seizoen, een waargebeurd verhaal verteld. In dit verhaal volgen we het plot en daarbij alle personages die ermee te maken hebben. Het eerste en tweede seizoen zijn op de website te beluisteren. Na deze twee seizoenen volgt ook nog een derde – deze komt later dit jaar nog uit.

misdaadseries

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 waargebeurde misdaadverhalen die zeker het kijken, luisteren en lezen waard zijn
Sluiten