Dit 90’s kapsel maakt een comeback en zo creëer je het bij jezelf

De jaren negentig zijn hot. Niet alleen op het gebied van mode kan jij je volledige kledingkast van vroeger weer aantrekken, ook de kapsels van vroeger komen terug. Herinner je de knotjes met losse plukjes van Christina Aguilera en Julia Stiles uit de late 90’s nog? Ja? Mooi. Instagram staat namelijk vol met dit kapsel en ook de rode lopers zijn fan.

Toch blijkt het niet altijd makkelijk om een kapsel bij jezelf te creëren, wij vertellen je precies hoe het je wél lukt.

90’s kapsel: de hoge knot met losse plukjes

De late jaren negentig stonden volledig in het teken van de hoge knot met losse plukjes. En niet zonder reden, want het kapsel staat chic en casual tegelijk en is de oplossing voor jouw bad hair day. Toch is het niet heel makkelijk om de perfecte knot thuis te maken. “It’s not an easy look to pull off,” vertelt celebrity hairstylist Chris Appleton. “But all of a sudden, it looks kind of cool again.”

Chris Appleton is de man achter de Grammy-look van Dua Lipa en die van Jennifer Lopez tijdens de SAG Awards. Allebei de dames droegen een hoge knot met losse plukken langs hun gezicht op de rode loper. Maar de twee sterren zijn niet de enige die terug gaan naar de nostalgische look. Vorige week verscheen Kylie Jenner bij de Tom Ford show met haar eigen versie van de knot. Ook 90’s fan girl Bella Hadid is al verschillende keren met het kapsel gespot.

kapsel 90's
AFP / Valerie Macon
jennifer lopez
AFP / Frederic J. Brown

Hoe creëer je het kapsel zelf?

Maar wat als je geen hairstylist tot je beschikking hebt en dit kapsel toch wilt rocken? “You have to have the right amount of hair,” vertelt Appleton, een inch aan beide kanten van het gezicht is een mooie duimregel. De plukken moeten je gezicht vormen en dus niet te lang zijn. “It has to frame the jaw. If it’s too long, it just kind of sticks out.”

De meesten steken het overgebleven haar in een hoge knot of een paardenstaart, maar Appleton gaat meestal voor iets strakkers. “I always like to leave the rest of the hair snatched and slicked behind it. This helps the look feel a bit more modern,” vertelt hij. Ook zegt hij dat het kapsel echt terug is van weggeweest: “For a while, it was a real no go.” Maar net als alle andere items uit de 90’s, mogen we dit kapsel ook weer dragen.

bella hadid kapsel 90's
AFP / Andreas Solaro

Vogue

Reageer op artikel:
Dit 90’s kapsel maakt een comeback en zo creëer je het bij jezelf
Sluiten