Wij vertellen je waarom het geen ramp is als niet iedereen je aardig vindt

We willen vaak ons best doen om door iedereen aardig gevonden te worden. Helaas hebben sommige mensen nou eenmaal een oordeel over je wat je niet kunt veranderen. Het geeft niet altijd een fijn gevoel, maar toch is het goed om te weten dat het écht niet erg is als niet iedereen je aardig vindt. En waarom niet, dat gaan we je haarfijn uitleggen.

Als één persoon op deze grote aardbol jou niet mag, betekent dat gelukkig niet dat de wereld vergaat (ook al voelt dat soms wel zo).

Aardig gevonden worden

In een ideale wereld vinden we elkaar allemaal aardig en kunnen we iedereen de hand schudden. We wish, want helaas leven wij niet in die wereld (sad). Iedereen heeft wel een bepaald oordeel over een ander persoon, ja, zelfs jij. Als je hier een vervelend gevoel van krijgt, probeer je dan te bedenken dat het geen ramp is als iemand een oordeel heeft, want jij bent veel meer waard dan dat.

Belangrijke personen doen ertoe

Het ligt er natuurlijk een beetje aan wie in jouw omgeving dat oordeel over je heeft. Als het je vader, moeder of beste vriendin is, doet het pijn en wil je het natuurlijk veranderen. Personen die dicht bij je staan zijn belangrijk en het is niet leuk als zij iets vervelends over jou te zeggen hebben. Maar zegt het zusje van de buurman van de vrouw van je oom dat ze je haar lelijk vindt? Who cares. Wie is deze persoon om iets over jou te zeggen? Laat dat dus los en focus je op de belangrijke mensen om je heen, want die zijn veel meer waard, toch?

Niet iedereen is hetzelfde

Hoe mooi zou het zijn als we met z’n allen in vrede op aarde kunnen leven? Ja, het klinkt heel mooi, maar als we realistisch nadenken kan dit nog een behoorlijk moeilijke taak zijn. Niemand is namelijk hetzelfde, iedereen heeft andere meningen en uitgangspunten.

Daarom zegt de ene persoon misschien dat jij de leukste en grappigste bent, terwijl de ander jou super irritant vindt. Respecteer in dit geval dat iemand dat vindt, maar laat het ook gelijk los. Er zijn mensen die jou wél leuk vinden, dus wat boeit die ander? Nee, precies niks.

Het gaat erom wat jij vindt

Het is niet alleen belangrijk wat jouw naasten vinden, maar vooral wat jij vindt. Jouw mening telt en als jij vindt dat je goed bezig bent, doet de mening van een ander persoon er niet toe. We snappen het als je boos wordt als iemand iets over jou te zeggen heeft, maar laat die emoties niet de overhand nemen.

Neem een positieve houding aan en laat alle negatieve opmerkingen lekker achterwege. Bye bye. En vind je het moeilijk om positief de denken? Er zijn genoeg boeken en tips die jou helpen een positievere houding aan te nemen. Vind je die negatieve opmerkingen van anderen écht heel vervelend? Confronteer ze ermee. Zo laat je merken dat jij er boven staat.

Het is niet leuk als mensen vervelende dingen over je zeggen, maar het is niet het einde van de wereld. Sta erboven, geef aandacht aan de mensen die er wél toe doen en denk aan wat jij echt vindt. Zo laat je die trollen lekker achterwege.

Reageer op artikel:
Wij vertellen je waarom het geen ramp is als niet iedereen je aardig vindt
Sluiten