Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 1 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

6 manieren om jouw single leven te accepteren, voor als je het single zijn zat bent

Misschien kom je net uit een relatie, misschien weet je niet beter dan dat je single bent. Hoe dan ook, velen van ons gaan door het leven zonder significant other. De één is hier helemaal oké mee en de ander haat het single leven. Ben jij die tweede? Dan zijn hier zes manieren om jouw single bestaan te accepteren, ook al vind je het niet geweldig.

Hoe accepteer je het single leventje?

Single zijn is vaak een keuze, maar niet altijd. Soms is de relatie waarin je zat niet de juiste of is het vinden van die ene juiste persoon een mission impossible. Zoals je moeder altijd zegt: we moeten roeien met de riemen die we hebben. En als dat betekent dat je nog even single blijft, dan vertellen wij je nu waarom dat helemaal oké is en hoe je daarmee dealt.

1. Neem een social media break

Scrollen op Instagram is heerlijk. Behalve als jouw tijdlijn volstaat met verliefde stellen die ineens allemaal op romantische date zijn. Zeker op dagen als Valentijnsdag, Oud en Nieuw en Kerst is Instagram booming met happy couples. Niet dat daar iets mis mee is, maar soms moet je jezelf gewoon even behoeden voor deze mentale marteling.

2. Experimenteer erop los

Misschien heb je altijd wel gedaan ‘wat de rest ook deed’. Again, niet dat daar iets mis mee is. Toch is het soms heel verfrissend om nieuwe dingen te proberen om het leven wat op te spicen. Denk aan een nieuwe sport of probeer zo nu en dan een bijzonder gerecht. Jij hoeft je plezier niet uit een relatie of daten te halen, jij maakt er een feestje van in je eentje.

3. Haal je vrienden erbij

Zeker als je net uit een relatie komt is het een hele verandering om ineens dingen alleen te doen. De standaard dingen die jij met je lover deed, doe je nu alleen. Maar wie zegt dat je dat in je eentje moet doen?Je vrienden en vriendinnen zijn er altijd voor je, ook nu. Bel ze op en vraag ze een keer mee te gaan. Wedden dat het veel gezelliger is dan dat het met je ex was?

4. Doorsta de Bedchel test

Voor als je nog nooit gehoord hebt van de Bedchel regel: dit is een situatie waarin minstens twee vrouwen een gesprek hebben over alles behalve ‘mannen’. En in dit geval vervang je ‘mannen’ in ‘je ex’. Om de Bedchel test te doorstaan praat je dus zo min mogelijk over je ex (of over hoe graag je een relatie wilt). Er zijn zoveel meer leuke dingen in het leven om te bespreken met je vrienden.

5. Vier het leven

Nu vieren stellen vaak hun relatie-jubileums, maar ook zonder relatie heb jij genoeg te vieren. Van het single-zijn-jubileum tot het hebben van een nieuwe vriendschap: het leven heeft genoeg om te vieren. Dus volgende keer dat je weer een stelletje voorbij ziet komen dat uiteten is omdat ze vier maanden samen zijn, denk aan alle dingen die jij hebt om te vieren. Count your blessings.

6. Do you

Voor als jij net uit een relatie komt: deze is voor jou. Iedere relatie vraagt om compromissen, hoe goed je ook bij elkaar past. Misschien was jouw ex wel een health freak en at je nooit burgers op een date. Of was hij best jaloers en ging je zelden de stad in met je vriendinnen. Andersom ook, denk aan al die keren dat jij verplicht me ging naar zijn vrienden. Al die ellende is achter de rug, dus tijd om te doen wat jíj wilt.

Elite Daily

Reageer op artikel:
6 manieren om jouw single leven te accepteren, voor als je het single zijn zat bent
Sluiten