Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 3 apr 2020

Last van acne? Met deze bizar simpele hack behandel je het in minder dan tien minuten

Acne, het blijft altijd een gedoe. Hoe erg we als volwassenen ook hopen dat die jeugdpuistjes nu eindelijk eens verdwijnen, we blijven er toch last van houden. We smijten bakken geld tegen overpriced skincare die belooft acne te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar niets helpt. Tot nu, want er is dus een hack waarmee je acne behandelt in tien (!) minuten en het is de simpelste ooit.

Van Tea Tree olie tot slakkenslijm, we willen alles proberen om maar van die stomme pukkeltjes af te komen. Toch is de hack die wij nu voor je in petto hebben de simpelste ooit, je hebt er namelijk alleen water voor nodig.

De simpelste hack ooit om acne te behandelen

Houd je vast, want voor deze truc heb je alleen wat ijs nodig. Ijs zorgt er namelijk voor dat irritaties, ontstekingen en roodheden minder worden. Het verwijdert dus niet letterlijk je pukkels, maar het zorgt er wel voor dat de rode kleur en de zwelling bijna onzichtbaar worden. Dermatoloog Emma Craythorne is gespecialiseerd in acne-behandelingen en zegt het volgende over de truc.

“Care needs to be taken when treating acne pimples as the redness of these spots is due to inflammation; don’t be tempted to squeeze these as squeezing of these can make them more inflamed and therefore increase the risk of scarring. Ice can be really helpful by reducing the swelling, redness and calming the inflammation and that will reduce the risk of scarring and post-inflammatory colour change on the skin.”

Dus, hoe doen we dit?

Het ijs direct op de huid plaatsen is niet verstandig, dus daarom doe je een paar ijsklontjes in een schone – erg belangrijk – handdoek en plaats je dit op de onzuiverheden. Houd dit voor drie minuten vast en laat de huid daarna vijf minuten rusten. Hierna ben je ready om eventueel te beginnen aan je make-up routine. Als laatste geeft dermatoloog Emma nog de tip om de handdoek te dippen in een klein beetje Tea Tree-olie, voor een beter effect.

Heb jij al een tijdje last van acne? Dan komen deze situaties je vast bekend voor.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Last van acne? Met deze bizar simpele hack behandel je het in minder dan tien minuten
Sluiten