Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Een groep activisten kaart op de allerbeste manier het Russische anti LGBTQ-beleid aan

Het Wereldkampioenschap voetbal vindt dit jaar plaats in Rusland. Ondanks alle spanning rondom de bijzondere editie van dit jaar, zijn er ook fans die niet vergeten dat Rusland een grote groep mensen behoorlijk achterstelt, namelijk de LGBTQ-gemeenschap.

The Hidden Flag

Rusland staat er bekend om niet al te tolerant te zijn tegen de LGBTQ-gemeenschap. Het dragen van de pride-vlag kan bijvoorbeeld al aan boete opleveren, of kan zelfs zorgen voor een arrestatie. Een groep van zes mensen besloot daarom het heft in eigen handen te nemen en met een stil protest genaamd The Hidden Flag actie te ondernemen. Ieder van de zes deelnemers droeg tijdens de actie een voetbalshirt in de kleur van hun thuisland: Spanje, Mexico, Brazilië, Argentinië, Colombia en Nederland. Wanneer ze naast elkaar op een bepaalde volgorde stonden, vertegenwoordigden de kleuren van de shirts de pride-vlag.

Six LGBT activists from Spain, the Netherlands, Brazil, Mexico, Argentina and Colombia have been walking around Moscow in their national team’s football colours to form the rainbow flag. The Hidden Flag is an initiative “aiming to celebrate diversity and love in a place where celebrating diversity is not easy.” Rainbow flags are rarely seen in public since the Russian government passed the infamous “gay propaganda” law in 2013. The law led to a rise in hate crimes against the LGBT community. Photos: TheHiddenFlag.org

19.2k Likes, 324 Comments – The Guardian (@guardian) on Instagram: “Six LGBT activists from Spain, the Netherlands, Brazil, Mexico, Argentina and Colombia have been…”

De actie komt van de hand van LOLA MullenLowe, een Spaans reclamebureau, in samenwerking met FELGTB, de Spaanse bond voor LGBT-rechten. De campagne is opgestart om aandacht te vragen voor Ruslands anti LGBT-beleid en -geweld. Met The Hidden Flag wordt op een creatieve manier laten zien dat er mensen zijn die voor de Russische LGBTQ-gemeenschap opkomen.

Dit vind je ook interessant:

We knew it! Blijkbaar zijn homofoben zelf een klein beetje gay

Teen Vogue

Reageer op artikel:
Een groep activisten kaart op de allerbeste manier het Russische anti LGBTQ-beleid aan
Sluiten