admin
admin Entertainment 15 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Actrices gaan zwart dragen naar de Golden Globes als statement over seksueel misbruik

Het waren zware maanden in Hollywood, die toch wel een grote zwarte rand hebben gegeven aan 2017. Begin oktober kwamen de eerste vrouwen naar voren om zich uit te spreken over het misbruik dat heeft plaatsgevonden door Harvey Weinstein. Sinds dat moment volgden er steeds meer mannen en vrouwen, die openlijk hun ervaringen delen, waarna we leerden dat dit een structureel probleem is met veel machtige mensen in Hollywood. Alle verhalen die jarenlang geheim zijn gehouden, zagen nu eindelijk het daglicht en hebben voor veel mensen de ogen geopend.

The silence breakers

De vrouwen die zich dit jaar hebben uitgesproken over het jarenlange misbruik in Hollywood, the silence breakers, zijn dit jaar door Time Magazine verkozen tot Person of the Year 2017. De eerste stappen zijn gezet, maar er is nog een lange weg te gaan. Om de movement kracht bij te zetten, zijn er veel actrices van plan in het zwart naar de Golden Globes te gaan.

In het zwart op de rode loper

Door in het zwart op de rode loper te verschijnen, willen ze een statement maken en laten zien aan de slachtoffers dat ze hun supporten. Wie precies meedoen aan deze movement is nog niet duidelijk, maar volgens E! News zijn er nu 30 vrouwen die van plan zijn mee te doen.

“So all of the female actresses and attendees, or most of them at least, are standing in solidarity together in a form of protest. They’re all going to be wearing black, obviously to protest the injustices that have been taking place in Hollywood since forever.”

Een aantal van de genomineerden, zoals Meryl Streep en Reese Witherspoon, hebben zich uitgesproken over hun ervaringen met misbruik, dus de kans is groot dat zij meedoen aan deze actie. De Golden Globes vinden 7 januari plaats, dus dan zullen we zien wie meedoet met deze actie. Wij hopen natuurlijk dat iedereen mee doet.

Hellogiggles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Actrices gaan zwart dragen naar de Golden Globes als statement over seksueel misbruik
Sluiten