Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Fashion 11 feb 2020

Hurray – de iconische adidas Superstar is jarig en dat wordt gevierd met een vernieuwd model

Waarschijnlijk volg je onze sneaker releases al op de voet en zal het je ook niet ontgaan zijn dat de iconische adidas Superstar jarig is. Deze schoen had praktisch je vader kunnen zijn, want hij is dit jaar vijftig geworden. Tijd voor een feestje, en niet zomaar een. Adidas lanceert namelijk een vernieuwde versie van de Superstar sneaker.

adidas Superstar

Bijna iedereen kent de adidas Superstar. Grote kans dat jij deze misschien in je bezit hebt (gehad). Deze iconische schoen, bekend geworden door Run DMC, viert haar vijftigste verjaardag. Om dit te vieren is er een nieuwe versie van de OG Superstar uitgekomen. Hoera!

Geschiedenis van de schoen

Waarschijnlijk heb je minimaal één paar afgedragen Superstars in je kast liggen. Ze hebben hun werk goed gedaan, maar je kan er geen afstand van doen. Na het lezen van de legendarische geschiedenis van deze schoen ga je ze wellicht nóg meer waarderen.

De Superstar sneaker werd namelijk in de jaren zeventig ontworpen als basketbalschoen. Het werd een instant hit en veranderde daardoor hoe de gemiddelde basketbalschoen eruit zag.

Jaren later, in 1986, zette de sneaker de hiphopwereld op zijn kop. Run DMC bracht het nummer “MY ADIDAS” uit, als reactie op een nummer van sneaker-haters (waarvan wij ons overigens niet kunnen voorstellen dat deze bestaan). Sindsdien is de rest geschiedenis: adidas schonk de rappers één miljoen dollar aan sponsorgeld.

adidas superstar
© adidas; Run DMC gefotografeerd door Lawrence Watson

En zelfs dat was geschiedenis op zich: nog nooit eerder had een merk een artiest of artiestengroep gesponsord. Na de hiphoppers en basketballers volgden de skaters, die zagen hoe smooth de artiesten over het podium gleden. Dat moest ook goed werken in hun betonnen half-pipes.

Dacht je dat je alles gehad had? Zeker niet, want er volgden nog tal van fenomenale collabs. Pharrel Williams, Prada, Blondey en McCoy zijn er slechts een paar.

adidas Superstar teams

Inmiddels staat de Superstar voor changemakers: all who aren’t afraid to stand up for something. Wereldwijd support adidas Superstar Teams, met lokale talenten uit de muziek-, film-, sport, kunst- en modewereld. Als dit geen schoen is om van te houden, dan weten wij het ook niet meer…

Het nieuwe model

Vanwege de grootse successen van deze schoen, was het tijd voor een update. Het model is nog steeds klassiek en tijdloos, zoals je gewend bent. De neus is iets gestroomlijnder en de achterkant van de schoen loopt rond tot de zool.

adidas suprestar door de jaren heen
© adidas

Lees ook: Met deze hack haal je binnen no time de kreukels uit je sneakers

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hurray – de iconische adidas Superstar is jarig en dat wordt gevierd met een vernieuwd model
Sluiten