7 adviezen van mensen die hun ware liefde online vonden

Wat als je ware liefde aan de andere kant van de wereld woont? Een eeuw geleden was dat een groot probleem, maar dankzij de komst van het internet niet meer.

Tinder, Happn en andere datingapps maken daten toch echt een stuk makkelijker. Je ware liefde online vinden? Maak het jezelf nog makkelijker met deze zeven adviezen van datingapps- en websites:

1. Overhaast niets

Wanneer je je in het online dating-circuit bevindt, verwacht dan niet dat je meteen je ware liefde vindt. We snappen dat je hem of haar het liefst zo snel mogelijk wil vinden, maar zo verloopt het leven in de meeste gevallen niet. Liefde op het eerste (digitale) gezicht is mooi, maar niet zo heel realistisch.

 

2. Kies de juiste foto

Volgens Tinder-socioloog (ja, dat beroep bestaat dus echt) Jessica Carbino zijn er type foto’s die heel goed werken. Zo kun je het best verschillende foto’s gebruiken waar alleen jij op te zien bent (er is een uitzondering voor een foto met je huisdier). Het is daarnaast helemaal niet erg om als meisje wat make-up te gebruiken, als het maar niet teveel van het goede is. En heel belangrijk: lach! Last but not least: gebruik geen supersexy foto’s als je op zoek bent naar iets serieuzers dan een one night stand.

3. Vul je profiel met interessante informatie

Hoewel Tinder vooral uiterlijk-gebaseerd is, kun je er ook wel redelijk wat kwijt over jezelf, je interesses en bijvoorbeeld je baan. Maak je bio dan ook zo interessant mogelijk! Hoe meer informatie je over jezelf vertelt, hoe groter de kans is dat je een berichtje krijgt van iemand die (waarschijnlijk) dezelfde interesses heeft. Nog één tip: voeg wat vragen of aanwijzingen in je bio toe. Dit kan een extra aanleiding tot een leuk gesprek zijn!

Misschien wel het allerbelangrijkste voor je bio: lieg nooit, maar dan ook nooit over jezelf. Just be yourself en alles komt goed.

 

4. Neem initiatief

Schrijf meteen. Wacht niet tot de ander een berichtje stuurt, maar doe het zelf! Je hebt een doel (het ontmoeten van een interessant persoon), dus waarom zou je tijd verliezen? Misschien is de ander wel heel verlegen of is het zijn of haar eerste ervaring met online daten. En als de ander niet reageert, weet je ook weer dat de interesse niet wederzijds is. Alleen maar goed om te weten: zo kan jij verder zoeken. Verspil geen tijd met wachten!

5. Plan zo snel mogelijk een date

We beseffen ons dat een paar alinea’s hierboven toch echt staat dat je je niet moet overhaasten, maar: als je al een tijdje met iemand praat, moet je niet te lang wachten tot een eerste date. We snappen als geen ander dat het héél spannend is, maar we weten ook allemaal: van uitstel komt afstel. Als je daarnaast maar blijft appen zonder elkaar te ontmoeten, heb je niks meer te bespreken tijdens jullie eerste date! Dat willen jullie natuurlijk beiden niet.

 

6. Wees niet bang om vragen te stellen

Wees – vooral tijdens de eerste date – niet bang om vragen te stellen. Je wilt er bijvoorbeeld niet bij hem thuis pas achterkomen dat hij nog samenwoont met zijn ex . Het is helemaal niet erg om van te voren (kritische) vragen te bedenken en deze ook daadwerkelijk te stellen.

7. Doe het rustig aan

De kans bestaat natuurlijk dat je date toch niet zo leuk is als verwacht. Wanneer dit het geval is: relax! Je kunt niet altijd een perfecte date hebben. Neem het niet al te serieus en ga na een mislukte date gewoon door met het zoeken naar de ware. Misschien wat cliché, maar er zwemmen meer vissen in de zee (of online).

Bright Side

Reageer op artikel:
7 adviezen van mensen die hun ware liefde online vonden
Sluiten