Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 18 jul 2018

De beste apps voor alle babes die gezond willen afvallen

De zomer is al in volle gang en met de stijgende temperaturen ga je vast en zeker het strand bezoeken. Voel je je nog niet helemaal comfy in je lichaam en wil je nog een klein beetje afvallen? Dan zijn dit de beste apps om je daarmee te helpen op een gezonde manier.

Afvallen met apps

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat gewicht helemaal niks met schoonheid te maken heeft. En dat je altijd blij moet zijn met jezelf en hoe je eruitziet. Toch zijn wij ons in de zomer ook iets bewuster van ons figuur.

Om af te vallen hoef je tegenwoordig geen bakken met geld uit te geven aan een personal trainer. Je kan namelijk net zo specifiek te werk gaan met je telefoon. Een persoonlijke coach in je broekzak.

Onderzoek van de Northwestern University toont aan dat apps voor afvallen je goed kunnen helpen met het behalen van je doelen. De reden hiervoor is dat de meeste apps meer bewustzijn creëren. Het lastige is dat er honderden verschillende trainings-apps zijn, die allemaal weer andere aspecten aanpakken. Wij hebben voor je de beste apps op een rijtje gezet.

1. Studio

Deze app is perfect als je wat kilootjes eraf wilt rennen. Studio bevat renlessen op basis van audio met fijne instructeurs en chille beats. Het enige wat je hoeft te doen is de app te starten en te beginnen met rennen.

Personal trainer Lisa Niren zegt: “The best part of the app is that women can compete in real-time on the leaderboard against runners from across the world with the opportunity to earn prizes through an in-app reward system called Fitcoin.” Komt dit even goed uit. Een onderzoek van Stanford University toont aan dat apps die zorgen voor competitie tussen sporters leiden tot meer motivatie.

Bonus: het maakt ook een afvalschema voor negen weken. En ja, het laat je weten wanneer je niet op schema loopt, omdat je stiekem zit te Netflixen.

2. Sleepcycle

Misschien vraag je je af waarom een app gericht op slaap je kan helpen met afvallen. Maar je slaapritme heeft veel invloed op je gewicht. Afvallen draait niet alleen om calorieën, maar ook om hormonen, stress en slaap. Zelfs één nachtje te lang in de club staan kan er al voor zorgen dat je lichaam insuline minder goed kan verwerken. Wat weer resulteert in…? Juist, gewichtstoename.

Sleepcycle zorgt voor een duidelijk inzicht in je eigen slaapritme, waardoor je deze weer kan aanpassen naar een gezond ritme. Probeer je elke dag op dezelfde tijden te slapen, dan ga je dat ook merken aan je gewicht.

3. Interval Timer

Als je bezig bent met sporten of afvallen heb je vast gehoord van High-Intensity Interval Training (HIIT). HIIT is de beste manier of calorietjes als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Bij deze manier van trainen heb je meerdere korte momenten van hoge inspanning. En wanneer je aan het zweten bent, denkend dat je doodgaat door deze training, dan is het moeilijk om tot twintig te tellen.

Interval Timer helpt je met afvallen doordat je je trainingen in kan vullen en je niet hoeft na te denken over het aantal secondes die je nog moet. Dus je zet de app aan en stopt met sporten wanneer je telefoon het seintje geeft. Op deze manier wordt sporten én afvallen makkelijker.

4. AAPTIV

Is je favoriete Pilates-les weer vol of regent het pijpenstelen buiten? Geen paniek. AAPTIV heeft altijd een alternatief voor je. De personal trainer in je broekzak leidt je door een fitness-sessie heen, waar en wanneer je maar wilt. Heb je de ene dag zin om hard te lopen, maar wil je de andere dag meer focussen op spiermassa? De app heeft verschillende lessen. Voor elke mood iets anders, dus.

5. Mindful eating tracker

Naast sporten en goed slapen is eten natuurlijk ook een groot deel binnen het proces van afvallen. Het grootste onderdeel zelfs. Als je vaarwel wilt zeggen tegen wat extra gewicht dan is bewust eten erg belangrijk. Mindful eating tracker helpt je om bewust te worden over wanneer je eet omdat je fysiek honger hebt en wanneer je die donut at omdat je emotioneel bent.

De app focust niet zozeer op het tellen van calorieën, maar helpt je juist met het maken van verstandige beslissingen op gebied van eten.

Wanneer je deze vijf apps installeert behaal jij zo je doelen. Onthoud dat afvallen niet betekent dat je niks meer mag eten of non-stop in de sportschool moet staan. Het gaat om een combinatie van verschillende aspecten die er samen voor zorgen dat je summerbody net op tijd klaar gaat zijn. En anders is er altijd volgend jaar nog.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Wil je afvallen? Vaker kauwen kan serieus het antwoord zijn

Womens health mag

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De beste apps voor alle babes die gezond willen afvallen
Sluiten