6x etenswaren die je helpen met afvallen én je humeur boosten

Wie graag een paar kilootjes kwijt wil, weet dat gezond eten the way to go is. Maar soms komen als die groene smoothies je strot uit en wordt je er vooral heel chagrijnig van. Geen zorgen want er bestaan etenswaren die je helen met afvallen en die ook je humeur verbeteren.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Afvallen en een beter humeur dankzij eten

Helemaal leuk en aardig, zo’n crashdieet dat je op internet hebt gevonden, maar echt leuk is het niet. Als je wil afvallen, wil je dat het liefst op een manier doen die bij je past. Voedingsdeskundige Lisa Young heeft een lijst met eten dat je helpt met afvallen en waar je ook nog eens een beter humeur door krijgt. Afvallen moet je namelijk op een gezonde manier doen en het moet vooral ook leuk blijven.

1. Griekse yoghurt

Het is algemeen bekend dat Griekse yoghurt een verantwoorde keuze is wanneer je een beetje wil afvallen. Volgens een onderzoek verloren mensen die dagelijks 300 gram Griekse yoghurt aten meer gewicht dan mensen die dit niet deden.

Dat is relaxed, maar blijkbaar krijg je ook een beter humeur wanneer je ontbijt met Grieke yoghurt. Het is namelijk rijk aan eiwitten en eiwitrijk voedsel zorgt weer voor een betere aanmaak van de hormonen dopamine en noradrenaline. Die hormonen zorgen ervoor dat je energie, humeur en alertheid een boost krijgen. Kijk, dat klinkt als een goed begin van je dag.

2. Cherrytomaten

Ook cherrytomaatjes schijnen top te zijn voor je lichaam en geest. De kleine tomaatjes zijn rijk aan lycopeen, een antioxidant die goed is voor je hart- en bloedvaten. Lisa vertelt dat lycopeen ervoor zorgt dat je een beter humeur krijgt. Goed nieuws voor alle liefhebbers, want cherrytomaatjes zijn natuurlijk ook heel laag in calorieën, waardoor het een goede optie is om toe te voegen aan je dieet.

3. Zalm

Zalm is goed voor je lichaam omdat er superveel belangrijke voedingsstoffen in zitten. Het is daarnaast ook nog eens laag in calorieën én dankzij de omega-3 vetzuren zou je ook nog eens een beter humeur krijgen.

4. Spinazie

We weten niet hoe het met jullie zit maar als wij gezond willen leven grijpen we al snel naar een zak spinazie. Het blijkt dat we op de goede weg zitten want de groene bladeren zijn goed voor ons lichaam én humeur.

Spinazie is namelijk rijk aan magnesium. Als je magnesium tekort komt, raak je snel geïrriteerd. Daarnaast zit spinazie boordevol vitaminen A, B en C, ijzer en eiwitten die je een energie en alertheid verhogen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen die veel spinazie eten minder snel grijpen naar zoete tussendoortjes, waardoor het dus ook kan helpen met afvallen.

5. Volkoren broodje tonijn

Volgens Lisa zijn volkoren granen zoals tonijn een enorme boost voor je humeur. Het hormoon serotonine, wat je stemming reguleert, wordt geproduceerd door volkoren granen. Daarnaast zit je langer vol wanneer je volkoren granen eet, waardoor je minder snel naar tussendoortjes grijpt. Je raadt het al: daardoor val je weer sneller af. Wij weten wat we voor onze volgende lunch gaan maken.

6. Bosbessen

Als er iets is wat we de hele dag door kunnen eten, dan zijn het wel bosbessen. Gelukkig blijkt dat ook nog eens super verantwoord te zijn. De paarse kleur van de fruitsoort is afkomstig van anthocyaan, wat volgens Lisa zorgt voor een beter humeur. Daarnaast zitten bosbessen vol vezels en water, waardoor je langer vol zit. Dat is nog eens een win-winsituatie.

Women's Health Magazine

Reageer op artikel:
6x etenswaren die je helpen met afvallen én je humeur boosten
Sluiten