Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 7 aug 2019

Afvallen en snacken gaan prima samen met deze 10 heerlijke én gezonde snacks

Als er een ding is wat afvallen moeilijk maakt, is het het laten staan van lekkere snacks. Gelukkig betekent de strijd tegen de kilo’s niet dat je niets lekkers meer mag eten. Hieronder vind je 10 lekkere en gezonde snacks die je gewoon kunt eten tijdens het afvallen.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

1. Chocolade-bananenbrood

Als er een ding is wat je mist tijdens het afvallen, is het chocola wel. Gelukkig kun je onderstaande chocolade-bananenbrood gewoon eten als je aan de lijn bent én het is mega eenvoudig te bereiden. Smullen.
Het recept vind je hier.

afvallen gezonde snacks recepten

2. Ongezouten noten en ongezoet gedroogd fruit

Oké het is natuurlijk niet hetzelfde als een zak M&M’s leeg eten, maar ook ongezoet gedroogd fruit en ongezouten noten zijn een heerlijk tussendoortje.

3. Healthy carrot cake oatmeal cookies

Trek in een koekje maar staat je dieet dat niet toe? Dan maak je toch lekker onderstaande carrot cake koekjes? Ze zijn lekker én gezond. Twee vliegen in een klap.
Het recept vind je hier.

4. Tomaat met feta en olijfolie

Zin in een wat stevigere bite? Snijd dan een tomaat in parten, strooi hier wat feta overheen en besprenkel het met wat olijfolie. Dit is lekker als snack, maar ook als bijgerecht bij een salade. Je zou de tomaat overigens ook kunnen vervangen voor watermeloen en er wat basilicum overheen kunnen strooien.

5. Zoete aardappelfrietjes

Zo eenvoudig, maar zó lekker. Naar ons idee zijn zoete aardappelfrietjes nóg lekkerder dan normale frietjes en ze zijn nog een stuk gezonder ook. Ideaal dus voor bij het afvallen.
Het recept vind je hier.

afvallen gezonde snacks recepten

6. No bake brownie energierepen

Deze no bake chocolade-energierepen zitten bomvol pistache noten, pecannoten, walnoten, chiazaad, kokos en gedroogd fruit. Precies wat je nodig hebt als je even een energieboost nodig hebt. Doordat er chocola en zeezout in verwerkt zit zijn ze al helemaal om je vingers bij af te likken.
Het recept vind je hier.

7. Worteltjes met humus

Deze simpele snack kost je nog geen minuut tijd (tenzij je de humus zelf maakt, natuurlijk) en is hartstikke lekker. Doe een beetje humus in een bakje, pak er wat babyworteltjes bij en snacken maar.

8. Banana split

Trek in een banana split maar geen zin in de calorieën? Dan maak je toch de gezonde variant? Mega eenvoudig en net zo lekker. Je snijdt een banaan in de lengte open en vul deze met wat Griekse yoghurt en twee eetlepels walno0t-stukjes.

9. Honing-perzikijsjes

Ook de meeste ijsjes zijn een dikke no-no tijdens het afvallen. Niet als je zelf een gezonde variant maakt. Deze ijsjes zijn gemaakt van yoghurt, perzik, honing en vanille extract. Helemaal prima tijdens het lijnen!

Het recept vind je hier.

10. Vegan koekjesdeeg

Als je het maar moeilijk vindt om die ‘Cookie Dough’ bak Ben & Jerry’s te laten staan, maak je toch gewoon je eigen, gezonde(re) variant van de heerlijke snack?
Het recept vind je hier.

afvallen gezonde snacks recepten

Snacken tijdens het lijnen kan écht wel. Je moet alleen weten waar je moet beginnen en wat je wel en niet kunt eten. Bedenk je natuurlijk wel dat alles met mate gaat. Als je ineen keer een hele bakplaat aan carrot cake koekjes in je giechel leeggiet, gaat dat het afvallen alsnog geen goed doen.

Dit vind je ook interessant:
Cheatmeals eten en toch blijvend afvallen? Met deze 4 tips lukt het je

Reageer op artikel:
Afvallen en snacken gaan prima samen met deze 10 heerlijke én gezonde snacks
Sluiten