Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 14 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Lukt het je niet om af te vallen? Aan deze oorzaken had je nog niet gedacht

Afvallen kan heel lastig zijn. Sommige mensen doen het met twee vingers in hun neus, anderen lijken er maar niet in te kunnen slagen. Maar waarom niet? Het kan liggen aan de volgende dingen.

Afvallen lukt niet

Langs de schappen van de Albert Heijn lopen en geroepen worden door de stemmetjes die uit het chipsschap klinken. De verleiding is af en toe super groot. Net als wanneer je écht naar die kickboksles zou gaan, maar net voordat je je sportkleding aan wil trekken (lees: je ligt nog op de bank), je vriendin appt om te vragen of je mee het terras op gaat. Tuurlijk, sommige redenen waarom afvallen niet lukt, kan je zelf wel bedenken. Maar onderstaande kunnen ook redenen zijn waarom.

1. Je hormonen zijn niet in balans

Als je moe bent, onregelmatige menstruatie hebt of angstig bent, dan kan het zijn dat je hormonen uit balans zijn. Naast dat dat vervelend is, kan het er ook voor zorgen dat die kilootjes er maar niet af gaan. Het beste wat je hieraan kan doen, is een bezoekje aan de dokter brengen.

2. Je krijgt niet genoeg vitamine D binnen

Een enorm groot deel van de mensen krijgen te weinig vitamine D binnen. Vitamine D-tekort wordt geassocieerd met gewichtstoename. Dus als je grote delen van de dag binnen bent, probeer manieren te vinden om vaker met dat mooie gezicht van je in het zonnetje te zitten.

3. Je sport wel, maar op de verkeerde manier

Je sport veel, maar je moet af en toe je lichaam ook uitdagen met nieuwe workouts. Daarnaast val je over het algemeen meer af van intervaltrainingen. Liever steeds twintig seconden touwtje springen, dan een half uur joggen.

4. Je vertering is niet zo goed

Je bent niet wat je eet, maar je bent wat je verteert en absorbeert. Als je merkt dat je vertering niet goed gaat, is dat een teken dat er van binnen iets niet helemaal lekker loopt. Slechte, langzame vertering kan de reden zijn dat afvallen niet lukt.

5. Je zit op je luie reet

Je beweegt simpelweg niet genoeg. Deels kan je daar zelf wat aan doen, door te sporten. Maar soms word je ook belemmerd omdat je baan ervoor zorgt dat je acht uur van de dag op je stoel zit. Probeer in dat geval echt in je pauze even te lopen, want je lichaam moet bewegen, wil je afvallen.

6. Je propt te veel in je mond

We gaan niet teveel op eten in, want je weet waarschijnlijk allang dat goed eten cruciaal is. Als jij tijdens je avondeten tien kilo broccoli eet en dan denkt dat je gezond bezig bent, nee. Je lichaam kan geen grote porties in één keer verwerken. Eet daarom kleine porties, vijf à zes keer per dag. Op die manier gaat afvallen veel sneller.

7. Je kauwt je eten niet goed

Ken je dat, dat je eindelijk iets in je handen hebt, wat je al de hele dag wilde eten. In twee happen is het weg! Ten eerste is dat zonde want heb je het überhaupt geproefd? En ten tweede helpt goed kauwen je met afvallen.

8. Je bent gestrest

Onderschat de kracht van stress niet. Stress kan zoveel invloed hebben op je lichaam, dat je er uiteindelijk ook echt van aan kan komen. Neem een mindfullnessles, meid.

9. Je eet teveel buitenshuis

Bij een leuk vegan restaurant eten klinkt alsof het geen kwaad kan. Maar je hebt geen idee wat ze allemaal in je eten stoppen daar. Veel olie, boter of andere vette dingen om smaak te creëren aan je eten, zorgt ervoor dat het niet per se gezond is.

10. Je lever heeft wat klappen gehad (dankzij jezelf)

Super gezellig, elke dag een drankje doen na werk. Maar je lever heeft best wat te verduren door die gezellige avondjes, wat ook weer leidt tot aankomen. Als afvallen niet lukt, probeer dan een sapkuur om je lever even te resetten.

MindBodyGreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Lukt het je niet om af te vallen? Aan deze oorzaken had je nog niet gedacht
Sluiten