Wil je afvallen met shakes? Dit is wat je erover wilt weten

Het is officieel herfst, maar dat betekent niet dat we niet meer bezig zijn met afvallen. Een gezond lichaam willen we allemaal, dus misschien heb je wel eens overwogen om af te vallen door middel van shakes. Dit is alles wat je daarover wilt weten.

Afvallen met shakes

Ondanks dat de zomer voorbij is en we weer lekker oversized truien en laagjes dragen, willen we dat zomerlichaam wel behouden. Als die summer body deze zomer niet is gelukt (schuldig) dan is het misschien tijd voor een nieuwe ronde. Het wordt toch vies weer dus ‘s avonds terrassen zit er niet meer in. Dan maar sporten.

Gezond afvallen is lastig, maar er zijn dingen die het een stukje makkelijker maken. Zo is het bijvoorbeeld een optie om shakes te drinken. Maar let er wel op dat het drinken van shakes om af te vallen niet dé oplossing is. Het moet natuurlijk vooral heel gezond blijven en met mate.

Hoe het werkt

Shakes komen in allerlei soorten. Er zijn bijvoorbeeld dieet shakes die je helpen om je vet te verbranden, maar ook eiwitshakes voor je spieren na het sporten en natuurlijk groente shakes en fruit shakes voor een boost van je algehele gezondheid.

Eiwitten zijn heel belangrijk tijdens het afvallen omdat het een belangrijke energiebron van je lichaam is. Als je genoeg eiwitten in je eten of shakes hebt, zit je langer vol. Daarnaast is het een belangrijke factor in het aansterken van je spieren na een goede workout.

Eiwitpoeder in shakes

Als je shakes gebruikt om sneller af te vallen, is het belangrijk dat er dus genoeg eiwitten in zitten. Het vervelende is dat niet in al het gezonde eten genoeg eiwitten zitten. Daarom voegen veel mensen het magische goedje eiwitpoeder toe aan hun shakes.

Niet alleen maar shakes

Wat vooral heel belangrijk is om te weten, is dat afvallen met alleen maar shakes niet goed is. Het hoort een aanvulling te zijn op je dagelijkse eten en niet een vervangen.

De beste tips om af te vallen is zoveel mogelijk koolhydraatarm te eten, dieet shakes als aanvulling drinken en goed slapen en sporten. Klinkt heel makkelijk, maar dat is het natuurlijk niet per se.

Meer tips om af te vallen? Dit vind je ook leuk om te lezen.
https://www.nsmbl.nl/afvallen-gezonde-recepten/

Puur figuur

Reageer op artikel:
Wil je afvallen met shakes? Dit is wat je erover wilt weten
Sluiten