Afvallen door te sporten? Op dit tijdstip verbrand jij de meeste calorieën

Na onze winters bulkings – lees: toegeven aan elke cheat meal -, vinden velen van ons dat het tijd is om een beetje op de calorieën te letten en wat meer te bewegen. Binnenkort paraderen we allemaal weer in onze bikini en dat zorgt bij sommigen voor stress. Heel veel stress. Daarom hebben wij een handige tip voor als je wilt afvallen door te sporten.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Na één keer sporten zien we het liefst al resultaat zien. Hallo, waar doen we het anders voor? Maar helaas gaat dat niet zo snel en zullen we toch echt vaker richting de sportschool moeten voor een afgetraind lijf. Zo lui als we zijn, willen we graag het maximale resultaat met minimale inspanning en daar helpt dit trucje ons bij.

Afvallen door te sporten? Dit is de beste tijd

De fanatieke sportschool-gangers hebben al jarenlang een discussie over wat nu de beste tijd is om te sporten. Om deze discussie once and for all te beëindigen deed de New York Times research. Hierbij worden we gewezen op een onderzoek uit 2010 dat bewijst dat je het best ‘s ochtends voor het ontbijt kan sporten, omdat je dan het meeste vet verliest. Hierdoor geef jij je metabolisme een kickstart en zal het de hele dag op volle toeren calorieën verbranden, zelfs als je daarna de hele dag gaat liggen Netflixen. Kijk, dat willen we.

afvallen sporten tijdstip

Dat dit echt klopt bewijst een tweede onderzoek uit België, waarbij 26 mannen hetzelfde dieet volgden. De eerste groep sportte niet, de tweede groep sportte ‘s middags en de derde groep sportte ‘s ochtends voor het ontbijt. De eerste twee groepen kwamen flink aan door het vette dieet, terwijl de derde groep geen grammetje was aangekomen.

Voortaan staan wij dus met liefde eerder op, als dat betekent dat we daardoor de hele dag meer calorieën verbranden. Winnen.

Glamour UK

Reageer op artikel:
Afvallen door te sporten? Op dit tijdstip verbrand jij de meeste calorieën
Sluiten