Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 8 apr 2020

Afvallen door te sporten? Op dit tijdstip verbrand jij de meeste calorieën

We zitten nu veel thuiszitten door de coronacrisis, kunnen niet meer naar de sportschool en alle quarantainesnacks vliegen er doorheen. Lekker van genieten natuurlijk, maar velen van ons vinden ook dat het tijd is om wat meer te bewegen. Mooie bijkomstigheid dat je door te sporten ook kan afvallen.

En wie wil nou niet het maximale resultaat behalen met de minste inspanning? Daar helpt dit trucje bij. Thank us later.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Afvallen door te sporten? Dit is de beste tijd

De fanatieke sportschoolgangers hebben al jarenlang een discussie over wat nu de beste tijd is om te sporten. Om deze discussie once and for all te beëindigen deed de New York Times research.

Hierbij worden we gewezen op een onderzoek uit 2010 dat bewijst dat je het best ‘s ochtends voor het ontbijt kan sporten, omdat je dan het meeste vet verliest. Hierdoor geef jij je metabolisme een kickstart en zal het de hele dag op volle toeren calorieën verbranden, zelfs als je daarna de hele dag gaat liggen Netflixen. Kijk, zo willen we afvallen.

Werkt het echt?

Dat dit echt klopt bewijst een tweede onderzoek uit België, waarbij 26 mannen hetzelfde dieet volgden. De eerste groep sportte niet, de tweede groep sportte ‘s middags en de derde groep sportte ‘s ochtends voor het ontbijt. De eerste twee groepen kwamen flink aan door het vette dieet, terwijl de derde groep geen grammetje was aangekomen.

Voortaan staan wij dus met liefde eerder op, als dat betekent dat we daardoor de hele dag meer calorieën verbranden. Winnen.

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Afvallen door te sporten? Op dit tijdstip verbrand jij de meeste calorieën
Sluiten