Suze van As
Suze van As Love & Life 13 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Aha! Dit is dus de reden waarom je borsten pijn doen als je ongesteld bent

Eigenlijk zouden we wel een magisch schild willen hebben zodat niks in de buurt kan komen van onze boobies als we ongesteld zijn, want man, wat zijn ze ineens gevoelig.

Wij vrouwen kennen het allemaal wel, die extra gevoelige borsten tijdens de leukste week van de maand. Het kan nogal in de weg zitten als je zin hebt in een vrijpartij en op je buik liggen is vaak al helemaal geen optie. Maar liefst 72% van de vrouwen heeft hier last van, maar waar komt deze vervelende ongesteldheidskwaal eigenlijk vandaan?

Het heeft, zoals je misschien al had kunnen raden, allemaal te maken met die fijne hormonen van ons – die toenemen en afnemen als we ongesteld zijn. Vlak voordat je ongesteld wordt, heb je meer oestrogeen in je systeem waardoor je borsten groter worden. In combinatie met je progesteron krijg je hier opgezwollen melkklieren van en dit is hetgeen dat zeer doet. Als je shark week voorbij is slinken je borsten weer en gaat de pijn weer weg.

Moeten we dit dan maar gewoon elke maand weer ervaren?
Als het aan Dr. Jennifer Wider ligt, kun je het voorkomen met de juiste medicatie, die we allemaal in huis hebben: “You can do a non-steroidal anti-inflammatory medication, which is a non-prescription medication like acetaminophen [Tylenol] or ibuprofen.” Zelf raden we dit alleen in uiterste gevallen aan, ibuprofen is immers niet een medicijn dat je zomaar dagelijks wil slikken. Als dit niet helpt kan het ook zo zijn dat je niet de juiste BH-maat draagt, en heb je misschien simpelweg meer ondersteuning nodig.

22 feitjes over borsten die je nog niet wist

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Aha! Dit is dus de reden waarom je borsten pijn doen als je ongesteld bent
Sluiten