Aladdin is back! Deze iconiche momenten uit de film kun je binnenkort herbeleven

‘I can show you the woooorld’, als 90’s kid is de kans groot (lees: 100% zeker) dat je alle woorden van de Aladdin-soundtrack kunt meezingen. We zijn met de film opgegroeid en nog steeds is het stiekem een van onze lievelingsfilms. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen we hoorden dat er een live action remake van de Disney klassieker werd gemaakt.

Aladdin live action remake

Inmiddels weten we al het een en ander van de live action remake van Aladdin. Zo vertolkt Marwan Kenzari de rol van Jafar, Will Smith verschijnt als Geest en de film draait op 22 mei officieel in de bioscoop. Maar wat kunnen we nou nog meer verwachten van een remake van de film die we vroeger non stop op repeat hadden staan? Wij zagen de film tijdens de première en we kunnen je vertellen: je waant je écht weer even met je ouders op zondagmiddag op de bank in je ouderlijk huis, net zoals vroeger. Hier lees je welke Aladdin-hoogtepunten je weer zult herbeleven én wat er nieuw is aan de film, wanneer je met een bak popcorn op schoot in een bioscoopstoel zit.

Aladdin – Trailer (NL ondertiteld) – Disney NL

A Whole new world! Bekijk de nieuwe trailer van Aladdin, 22 mei in de bioscoop! Aladdin is het spannende verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst. Het speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah.

1. De grot-scène

Een van de meest iconische scènes van Aladdin is toch wel wanneer hij de Grot der Wonderen betreedt, waar hij voor het eerst in contact komt met de Geest, vertolkt door de fantastische Will Smith. Aladdin begeeft zich tussen bergen van goud, glinsterende diamanten en natuurlijk… de lamp. Wanneer zijn aapje Abu een rode steen oppakt, breekt de pleuris uit. De grot valt dicht, alles begint in te storten en ze moeten maken dat ze – uiteraard met behulp van het vliegend tapijt – zo snel mogelijk uit de grot wegkomen.

2. De ontmoeting met Jasmine

Zoals je je ongetwijfeld kunt herinneren, speelt het verhaal zich af in een kleurrijk dorpje, waar Aladdin als dief zijn dagen slijt. Hij springt samen met zijn aapje Abu van hot naar her; geen dak is te hoog voor de jonge boef. Dan ontmoet hij prinses Jasmine, die zich heeft vermomd als ‘gewoon volk’ in een poging onder haar koninklijke verplichtingen uit te komen. De twee worden verliefd en de rest is geschiedenis.

3. A Whole New World

De muziek in de film brengt je weer even helemaal terug naar je kindertijd en bezorgt dat heerlijke, magische Disney-gevoel dat je van Aladdin gewend bent. Daarnaast is er natuurlijk ook nieuwe muziek aan de remake toegevoegd, die minstens zo mooi is als de nummers die we van vroeger kennen. En hé, als je Aladdin zegt, zeg je A Whole New World. De film en het prachtige nummer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus we durven er vergif op in te nemen dat je in de bioscoopzaal op je tong moet bijten om niet keihard mee te blèren wanneer de eerste tonen van het nummer worden ingezet (wij zeggen: doe het gewoon lekker wél).

4. De hilarische Geest

Wie fan is van de Geest, móét de remake zien. Will Smith heeft een heerlijke, eigen en uiteraard hilarische draai aan de iconische rol gegeven. Ditmaal is de Geest dan ook geen bijrol, maar speelt hij een belangrijke hoofdrol in de film als hilarisch, cynisch en spottend maatje van Aladdin.

Je wil nu natuurlijk zo snel mogelijk naar de bioscoop rennen om de film direct te bekijken. Snappen we. Wij zouden zeggen: trek maar een sprintje, want Aladdin draait namelijk sinds gisteren in de bioscoop.

In samenwerking met Disney

Reageer op artikel:
Aladdin is back! Deze iconiche momenten uit de film kun je binnenkort herbeleven
Sluiten