Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 12 apr 2019

5x cocktailrecepten met alcoholsoorten die je dronk op de middelbare school

Op Hyves had je je vRieNdINn3tjuh$ al gekrabbeld dat er vrijdag een feestje bij jou thuis zou zijn omdat je ouders op vakantie waren. Toen die dag eenmaal kwam, arriveerden je vriendinnen met de essentials: Blue Curacao, Malibu, Passoa, Pisang, Safari, Trojka, Dropshot en Smirnoff Ice en Coebergh. We hebben deze nostalgische alcoholsoorten verwerkt in vijf heerlijke cocktailrecepten anno 2019.

Cocktailrecepten

Die goede oude tijd op de middelbare school. Toen werden we zogenaamd helemaal dronken na het drinken van één glaasje mierzoete Malibu cola (gadverdamme). Voordat het jaarlijkse gala plaatsvond in de aula waarvan je hoopte dat het dé avond zou worden waarop je eindelijk met Mike uit 5 HAVO zou zoenen, ging je stiekem indrinken met je vriendinnen.

Je dronk Passoa met Fanta en je wist het zeker: deze avond gaat helemaal uit de hand lopen (lees: om 23:30 naar bed). No way dat we nu nog zo’n glaasje pure suiker achterover gooien, maar er bestaan cocktailrecepten met deze alcoholsoorten die wél te pruimen zijn.

1. Cocktail met Blue Curacao

cocktailrecepten alcohol nostalgie
De Blue Curacao cocktails die je vroeger dronk, waren waarschijnlijk niet veel bijzonders. Frisdrank met de alcoholsoort en je was eigenlijk al tevreden. Zonde, want je kan nog best lekkere cocktails maken met Blue Curacao. Voor dit drankje je heb nodig:
– Vodka
– Blue Curacao
– Theelepeltje citroensap
– Champagne.

Gooi alles in een shaker, shake it en schenk het in een glas. Ta-daa, je hebt een heerlijk frisse cocktail.

2. Cocktail met Malibu

cocktails alcohol vroeger
We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben aardig wat herinneringen aan avonden waarop we Malibu dronken. Een feestje was absoluut niet lit als er geen witte fles Malibu stond. Waar je het drankje vroeger maakte met frisdrank die nog in de koelkast stond, kan je tegenwoordig aardig wat classy drankjes maken met Malibu. Zo kan je bijvoorbeeld een kan Sangria maken met Malibu. Hiervoor heb je nodig:
– 250 ml Malibu Original
– een handje gesneden verse ananas
– 4 partjes limoen
– 1 Sinaasappel
– 1 handje aardbeien
– 240 ml Grapefruitsap
– 240 ml White cranberry juice
– 1 fles wijn

Maak fruit ijsblokjes door twee stukken fruit in een ijsblokjesvorm te leggen, vul met water en leg het in de vriezer. Vul een grote kan met stukjes fruit. Voeg de wijn, Malibu en de sap toe. Leg daarna in de koelkast totdat het goed koud is. Voeg de fruit ijsblokjes toe en garneer met nog wat extra fruit als je de cocktail serveert. Hoe lekker klinkt dit op een zomerse dag in het park?

3. Cocktail met Passoa

cocktail alcohol vroeger
Passoa is ook zo’n typische alcohol die je tegenwoordig niet meer in huis haalt. Zonde, want het is eigenlijk best lekker. Als je, nu je volwassen bent, niet meer zo van de mierzoete drankjes hebt, kan je alsnog iets maken met Passoa. Passoa Ginger is bijvoorbeeld lekker, maar niet zo zoet. Door Passoa te mixen met Ginger Ale of Gingerbeer krijg je een beetje een bittere spice in je drankje. Klinkt niet verkeerd, toch?

4. Cocktail met Pisang

cocktails alcohol vroeger
Meestal was er op het feestje een eclectische mix van alle foute alcoholsoorten aanwezig. Flessen Malibu, Blue Curacao en Pisang stonden vrolijk op tafel en werden los van elkaar gedronken. Maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Pisang en Blue Curacao kan je namelijk gemakkelijk combineren in een cocktail. Voor deze vrolijk gekleurde cocktail heb je nodig:
– Absolut Vodka
– Blue Curacao
– Bananenlikeur
– Pisang Ambon
– 1 framboos
– 1 muntblaadje

Knal alles in de shaker, op het blaadje munt en de framboos na. Mix de drank in de shaker en schenk het in een glas. Serveer het met de munt en framboos en je waant je meteen op een tropisch strand. Dat is wel even iets anders dan die plastic bekers met Pisang cola van vroeger.

5. Cocktail met Safari

cocktails alcohol vroeger
Je kreeg al kiespijn bij het kijken naar een fles Safari, maar toch dronk je het toen je op de middelbare school zat. Voor een tientje had je al een fles Safari en dan had je alleen nog maar een grote fles Fanta nodig en het feest kon beginnen. Dat was leuk voor toen, maar nu wil je natuurlijk wel iets spannenders drinken dan dat. Deze cocktail is perfect voor een warme zomerdag en ziet er ook best bijzonder uit.
Dit heb je nodig:
– Cointreau
– Midori
– Sinaasappelsap
– Een paar druppels grenadine siroop

De Cointreau en Midori kan je bij de slijterij kopen, dus het kost iets meer om deze cocktail te maken vergeleken met vroeger. Maar goed, dan heb je ook wel wat. Doe de alcohol in een shaker en schud deze goed door elkaar. Giet het in een glas, voeg de sinaasappelsap toe en roer goed door. Vervolgens vroeg je de druppeltjes siroop toe en je bent klaar.

Reageer op artikel:
5x cocktailrecepten met alcoholsoorten die je dronk op de middelbare school
Sluiten