Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 21 dec 2018

4 alcoholische drankjes die enigszins in een gezond eetpatroon passen

We weten het allemaal: als we gezond willen leven, moeten we eigenlijk ook die drankjes laten staan. Maar, we kunnen ons goed voorstellen dat je tijdens het kerstdiner met je schoonfamilie toch ineens extreem verlangt naar een alcoholische versnapering.

Hé, het is bijna kerst. Als er één moment is waarop je lekker alles mag eten en drinken wat je hartje begeert, is dit het. Maar wil je er nou toch een beetje op letten wat je allemaal binnenkrijgt? Dan doe je er beter aan om tijdens het kerstdiner een van de volgende drankjes te bestellen. Onthoud wel: alcohol is natuurlijk nooit gezond. Pas dus goed op jezelf en zorg dat je überhaupt niet te veel drinkt.

1. Champagne

Hét drankje waarvan de kans groot is dat je ‘m in december in je keelgat giet, is champagne. Gelukkig voor jou bevat dit drankje per glas maar zo’n zeventig tot negentig calorieën. Moet je er natuurlijk niet een hele fles van opdrinken.

2. Wodka sparood

Met tussen zestig en tachtig calorieën per glas is de ‘skinny bitch‘ het saaiste, maar wel het meest calorie-arme drankje in dit rijtje. Het smaakt naar precies niks, maar als dat je niet uitmaakt, go for it.

3. Gin tonic

Laat je niet misleiden door de smaak van de gin tonic. Hoewel het niet zo mierzoet is als andere drankjes, blijft tonic gewoon frisdrank. Je kunt ervoor kiezen om in plaats van normale tonic, voor de light variant te kiezen. Dit drankje kies je dan ook niet omdat er weinig calorieën in zitten, maar omdat de mix van gin en tonic niet zo slecht is als andere alcoholische mixdranken. Zo wordt gin gemaakt van jeneverbes, die meerdere gezonde eigenschappen heeft. Ook hierbij geldt natuurlijk: drink het met mate. Een shot gin gaat je ‘twee stuks fruit per dag’ natuurlijk niet vervangen.

4. Tequila

Omdat tequila weinig calorieën en geen koolhydraten bevat, is dit een relatief veilige keuze. Je moet er alleen wel van houden. Wil je een poging wagen om van tequila je ‘go-to drankje’ te maken, raden we aan het te combineren met ijs en een citroentje. Let er natuurlijk wel op dat je er hier niet te veel van achterover giet. Dan kunnen we je namelijk verzekeren dat er gekke dingen gaan gebeuren, waar je achteraf geheid spijt van hebt.

Met bovenstaande drankjes maak je de meest gezonde keuze. En hé, we begrijpen het als je een gezonde levensstijl wilt aanhouden, maar vergeet vooral niet óók te genieten. Heb jij een keertje trek in een wijntje of Bailey’s? Drink dat dan gewoon lekker.

Dit vind je ook leuk:

Dit is hoeveel suiker er in je favoriete alcoholische drankjes zit

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
4 alcoholische drankjes die enigszins in een gezond eetpatroon passen
Sluiten