Laura Gommans
Laura Gommans Fashion 15 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Is AliExpress betrouwbaar? 5 tips om veilig te bestellen bij AliExpress

Je ziet ‘m de laatste tijd overal opduiken: de Chinese megawebshop AliExpress. Bijna alles wat je er bestelt is enorm goedkoop, dus zou je vermoeden dat veel dingen van slechte kwaliteit zijn. Natuurlijk kan dat gebeuren, maar het hoeft zeker niet zo te zijn. Je kunt er voor goede prijzen hele fijne dingen scoren – maar hoe weet je nu of een verkoper op AliExpress betrouwbaar is?

Is AliExpress betrouwbaar?

AliExpress bestaat net als bijvoorbeeld eBay uit shopjes van heel veel verschillende verkopers. Niet elke verkoper is even betrouwbaar: sommige verkopers verkopen nepproducten of gebruiken misleidende foto’s. AliExpress is hier streng op, en verwijdert dit soort shops zodra ze ontdekt worden. Het kan echter altijd zo zijn dat ze een nieuwe shop openen en het opnieuw proberen. Kijk daarom altijd goed naar de ratings en het aantal bestellingen. Dat is de belangrijkste tip die we je kunnen geven! Hieronder lees je andere tips waarmee wij altijd veilig bestellen bij AliExpress.

1. Let altijd op de ratings

Door het feedback-systeem waar AliExpress mee werkt is het heel makkelijk om jezelf goed in te lezen voordat je iets koopt. Persoonlijk bestellen we zelden iets wat nog geen feedback heeft ontvangen. De makkelijkste manier om goede producten te vinden is om in de shop of categorie waarin je zoekt de producten te ordenen op ratings. De producten met de meeste positieve beoordelingen komen dan bovenaan te staan. Dat is een goede indicatie dat een verkoper op Aliexpress betrouwbaar is, want dan weet je zeker dat veel andere mensen hier besteld hebben, hun pakketje hebben ontvangen en er tevreden mee waren!

2. Kijk bij kleding altijd naar user-foto’s

Vooral bij kleding is dit een goed idee om onder het feedback-tabje te kijken, er is namelijk een grote kans dat er tussen de feedback foto’s staan van andere gebruikers die dat kledingstuk al hebben besteld. Dan kun je meteen zien hoe een kledingstuk op ‘echte mensen’ staat, aangezien de foto’s op AliExpress toch vaak een beetje een onrealistisch beeld scheppen. Hier kom je er ook snel genoeg achter of de stof van een slechte kwaliteit is, of de pasvorm is wat je ervan verwacht en welke maat je het beste kan bestellen.

3. Niet goed? Geld terug

AliExpress is enorm alert op de eerlijkheid van hun verkopers, en hebben dan ook een briljante klantenservice. Is iets wat je hebt besteld niet aangekomen? Veel te laat aangekomen? Of is het totaal niet wat de foto’s en de omschrijving beloofden? Maak hier dan bij je bestelgeschiedenis een melding bij AliExpress. Zij zullen zorgen dat jij en de verkoper er samen uitkomen, en als jij het niet eens bent met de oplossing van de verkoper (om bijvoorbeeld de helft van je geld terug te geven), zal AliExpress ingrijpen en zorgen voor een passende oplossing, wat meestal betekent dat je het volledige aankoopbedrag terugkrijgt.

4. Je kan gewoon met iDeal betalen

Vind je het toch nog eng om online je creditcard gegevens in te vullen? Op AliExpress kun je sinds een paar maanden gewoon met iDeal betalen. Hoe doe je dat? Bij het afrekenen kun je kiezen om met creditcard te betalen, maar er staat ook een optie om ‘other’ te selecteren. Daaronder vind je iDeal!

aliexpress betalen ideal

5. Verzendtijd

Je hoort vaak horrorverhalen over bestellingen bij AliExpress die pas máánden later aankomen. Vroeger was dit inderdaad zo, maar we merken dat de verzendtijd steeds korter wordt. AliExpress heeft in veel landen een samenwerking met de postdienst, in Nederland werken ze sinds kort samen met PostNL. Daardoor kan de verzendtijd flink worden verkort en is je pakketje er in de meeste gevallen binnen twee of drie weken. Duurt het echt te lang voordat je pakketje aankomt? Dan kun je een melding maken en zorgt AliExpress dat je je geld terugkrijgt. Benieuwd hoe AliExpress betrouwbaar hun producten verzendt, voor weinig geld of zelfs gratis? Daarover lees je hier een uitgebreide uitleg.

Meer van onze ervaringen met AliExpress zien?

– Bekijk hier de shoplog en review van Anna en Laura.
Hier hebben we enkele leuke tips op een rijtje gezet voor producten op AliExpress.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is AliExpress betrouwbaar? 5 tips om veilig te bestellen bij AliExpress
Sluiten