Na schoenen komt Allbirds met een kledingcollectie die door de natuur is ontwikkeld

Schoenenmerk Allbirds komt na schoenen nu ook met een kledingcollectie die voor en door de natuur is ontwikkeld. Het is dan ook niet zomaar een collectie, maar kleding met een doel. Allbirds kleding voelt niet alleen beter aan, presteert beter, ziet er beter uit en is daarnaast ook beter voor de planeet.

Daarmee breidt het merk hun verantwoorde en moderne minimalisme uit tot meer dan alleen schoenen.

Allbirds lanceert kleding

De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën die er zijn. Door het vasthouden aan verouderde methoden die leiden tot overmatige koolstofuitstoot, bodemuitputting en synthetisch afval worden er nog te weinig stappen gezet naar duurzaamheid. Dé reden voor schoenenmerk Allbirds om zichzelf de volgende vraag te stellen: waarom ontwikkelen we geen kleding die beter is?

Allbirds ontdekte dat hun visie voor milieubewustzijn verder reikte dan alleen schoenencollecties. Daarom lanceren ze een kledingcollectie die niet alleen voor maar ook door de natuurlijk is ontwikkeld. Voor de collectie maakt Allbirds gebruik van hun kernprincipes: eenvoudig design, hoogwaardige natuurlijke materialen en hun toewijding aan duurzaamheid. De kleding van Allbirds voelt beter aan, ziet er beter uit en is ook beter voor de planeet.

Allbirds

De collectie

De inleidende collectie bestaat uit de TrinoXO™ Tee, de Wool Jumper, Cardi en Puffer. De stukken uit de collectie zijn niet alleen een terugkeer naar de natuur, maar ook een evolutie van de natuurlijk. De kledingcollectie van Allbirds is namelijk de eerste lijn waarbij ieder stuk met een koolstofvoetafdruk is gelabeld. Het zijn klassieke items die levenslang meegaan en luxe aanvoelen.

Het t-shirt is gemaakt van hernieuwbare materialen uit duurzame bronnen. Het geheime ingrediënt van de TrinoXO™ Tee is Allbirds’ laatste nieuwe innovatieve materiaal: XO™ is een vezel uit een natuurlijke bron van afgedankte schelpen uit de zee. De wollen items zijn gebreid uit hoogwaardige ZQ-gecertificeerd, Nieuw-Zeelands merinowol. De wollen stukken vallen licht oversized en hebben kenmerkende designdetails. Tot slot de puffer: de buitenkant is een mix van merinowol en tencel met een waterafstotende werking. De items zijn vanaf nu verkrijgbaar op de website van Allbirds.

Allbirds
Reageer op artikel:
Na schoenen komt Allbirds met een kledingcollectie die door de natuur is ontwikkeld
Sluiten