Met deze tip is jouw avocado binnen 10 minuten rijp
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F04%2Favocado-1.jpg)
Perfect zachte, romige avocado’s; dat is wat we willen, want met die veel te harde dingen kunnen we niks. Maar wat moet je er nu voor doen om je onrijpe avocado zo lekker zacht te krijgen?
Avocado rijp maken
Neem een stuk aluminiumfolie en wikkel dit om de hele avocado heen. Leg dit vervolgens op een bakplaat en schuif deze in de oven. Je ‘bakt’ hem zo’n tien minuten op ongeveer 90 à 100 graden. Laat hem daarna afkoelen et voilà!
Waarom werkt dit trucje precies?
Avocado’s produceren een gas dat etheen heet. Normaal gesproken wordt dit langzaam uitgestoten, zodat de avocado rijpt. Wanneer hij in aluminiumfolie in de oven wordt gelegd, verspreidt het gas zich eromheen en wordt de rijping in volle gang gezet.
En nu wil je er natuurlijk nog wat lekkers mee. Dan heb je misschien wel iets aan deze 14 heerlijke salades!
Good luck en eet smakelijk!