Renée
Renée Love & Life 24 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Vergeet samenwonen – als je alleen woont ben je gelukkiger

Samenwonen met huisgenootjes of je vriend(in) is misschien het gezelligste wat jij je kunt voorstellen. Maar wat blijkt? Mensen die alleen wonen zijn volgens onderzoek gelukkiger, dus je hebt genoeg redenen om nog even op jezelf te blijven wonen.

Mensen die alleen wonen zijn gelukkiger

Goed, mensen die alleen wonen zijn gelukkiger. Maar hoe zit dat dan? Nu wisten we al dat intelligente mensen gelukkiger worden van alleen zijn (?). Daar blijft het dus niet bij.

Uit Zweeds onderzoek blijkt dat niet alleen een meerderheid met niemand anders woont, maar ook dat deze individualistische mensen gemiddeld een stuk gelukkiger zijn dan bijvoorbeeld wij Nederlanders. Ha.

Vrienden-mensen

Hoewel de Zweden minder tijd met hun familie doorbrengen, betekent het niet dat ze altijd alleen zijn. Sterker nog, het zijn echt vrienden-mensen. Ze spenderen hun vrije uurtjes dus het liefst met hun vriendengroep dan familie. Ook prima.

“Slechts twee procent van de Zweden zegt een hechte vriendschap te missen. Alleen in Zwitserland en Duitsland is dit nog lager. We kunnen zelf kiezen met wie we omgaan. De Zweden brengen misschien minder tijd door met hun ouders, tantes of broers, maar juist meer met vrienden”, aldus één van de onderzoekers. Prima score, denken we zo.

Blijf lekker alleen wonen

Alleen wonen betekent dus NIET dat je eenzaam bent. Dat laten de onderzoekers van het onderzoek wel zien. Het is daarom helemaal niet zo’n gek idee om je eenpersoonshuishouden nog even in stand te houden. Bovendien telt een hond of kat hierbij niet mee, dus met een huisdier aan je zijde ben je natuurlijk nooit écht alleen.

Eva Jinek

Reageer op artikel:
Vergeet samenwonen – als je alleen woont ben je gelukkiger
Sluiten