Suze van As
Suze van As Love & Life 22 april 2019

Alles wat je wilt weten over de clit-piercing

De meningen over clit-piercings zijn verdeeld: of je bent voor, of je gruwelt al bij het idee dat daar iets doorheen geprikt wordt (yikes).

Misschien overweeg je om een clit-piercing te nemen, of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat het nou precies inhoudt. Het kan nooit kwaad om je goed te informeren voordat je een naald ergens in steek – en dan vooral daar beneden… Dit zijn alle ‘ins’ en ‘outs’ die je moet weten over de clit-piercing

De seksuele voordelen

Een clit-piercing heeft ontzettend veel invloed op je seksuele plezier. Dit komt omdat het heel erg dichtbij een zenuw zit die je dit fijne gevoel geeft. Het zet ook meer druk op je clitoris en zorgt ervoor dat je sneller een orgasme krijgt – en soms zelfs meerdere in één ‘sessie’.

Het piercen zelf

Het klinkt pijnlijk, en (we gaan het niet sugarcoaten) dat is het ook. Ze zijn ook redelijk duur omdat het een intieme piercing is, en niet iedereen kan een clit-piercing nemen. Het kan dus zijn dat je piercer weigert je te piercen omdat hij/zij er niet goed bij kan. Je kan de piercing verticaal of horizontaal laten zetten en je kunt kiezen tussen een staafje of een ringetje. De piercing kost gemiddeld rond de 70 euro, exclusief sieraad.

De nazorg

Na het piercen kun je je piercing het beste schoonhouden in de douche. Ga niet in bad omdat je dan weekt in je eigen bacteriën en dit kan zorgen voor een infectie. Het is ook een heel slecht idee om seks in de eerste paar weken seks te hebben (wacht in elk geval twee weken), aangezien je piercing niet in contact mag komen met sperma of speeksel. Als je het echt niet kan laten, gebruik dan altijd een condoom en geen speeksel! Ook self-love wordt in die periode afgeraden omdat er dan bacteriën bij komen. Daarnaast kun je beter ook geen tampons gebruiken in de eerste paar weken. Een beetje oncomfortabel is het wel, dus. Het duurt tot wel acht weken tot je piercing geheeld is.

De risico’s

De gynaecoloog Dr. Anne Henderson vertelde aan Doctify dat er best een aantal risico’s zitten aan de clit-piercing. “Clitoral hood piercing are the most common intimate piercing as actual clitoral glans piercings are very rarely undertaken due to the intense nerve supply to the clitoris itself, which can be overstimulated by wearing jewellery,” legt ze uit. “There’s also the risk that the nerve supply to the clitoris is damaged by the piercing, which could detract from sexual function and enjoyment, and may be permanent.”

Dit is de nieuwste oorpiercingtrend & we zijn helemaal verliefd

cosmopolitan

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over de clit-piercing
Sluiten