Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 22 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De alpha man versus de omega man: wat is het verschil?

Smaken verschillen, ook wat betreft vrouwen die op mannen vallen. Zo valt de één op een echte alpha man, terwijl de ander eerder verliefd wordt op een omega man. We kennen allemaal Chuck Bass: de definitie van een succesvolle alpha man. Toch zijn deze soort types vaak een tikkeltje toxic. Naast de klassieke alpha man is er nog een ander soort type die zijn intrede maakt, namelijk de omega man.

Wij zetten de twee mannen even voor je uiteen. Gewoon, zodat je daar ook maar weer van op de hoogte bent.

Alpha man

Een alpha man is graag de leider van de groep. Hij is zelfverzekerd en staat graag in het middelpunt. Voor een alpha man is alles een spelletje; het maakt niet uit wat, maar hij moet en zal winnen. In de meeste gevallen stoppen alpha mannen niet voordat ze krijgen wat ze willen.

Ze bepalen graag. Zit je in een relatie met een alpha man, dan wordt je op handen gedragen. Maar dat kan ook negatief uitpakken. Toch zijn er ook veel mensen die het juist fijn vinden dat hun partner de leiding neemt.

Omega man

Een omega man is juist enorm nuchter en down to earth. Ze hebben geen goedkeuring nodig en zijn erg zelfverzekerd. Ook heeft dit type man totaal geen last van bewijsdrang. Ze zijn altijd zichzelf en doen zich niet anders voor dan ze zijn. De omega man staat altijd open voor nieuwe uitdagingen om zichzelf te ontwikkelen. Deze types zijn niet vies van een beetje feedback en kunnen goed tegen kritiek.

Wat is precies het verschil?

In tegenstelling tot een alpha man, is een omega man juist erg flexibel. Alpha mannen zijn erg dominant en vinden het belangrijk om iemand ene veilig gevoel te geven, ook zijn ze erg zelfverzekerd. Zo zijn ze voor niks bang en laten dat ook graag merken. Laat een ding wel duidelijk zijn: er is geen goed of fout. Uiteindelijk kies je zelf wat voor persoon het best bij jou past. Natuurlijk ligt het ook aan jouw persoonlijkheid. Als jij erg fel bent en snel de discussie aangaat kan een relatie met een alpha man voor problemen zorgen, terwijl de ander het juist fijn vindt om een alpha man aan hun zijde te hebben.

Na ‘Girl Math’ en ‘Boy Math’ is er nu ook ‘Mom and Dad Math’ en de voorbeelden zijn té hilarisch

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.