Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Creative 12 feb 2019

Amsterdam Fashion Week gaat veranderen en dit is alles wat je moet weten

Over een paar weekjes is het zover: de voorjaarseditie van Amsterdam Fashion Week. De vorige editie van het mode-evenement was al in een nieuw jasje gestoken, maar de aankomende editie zal wederom helemaal anders zijn. Eén ding weten we zeker: het wordt nog creatiever dan het al is.

Amsterdam Fashion week 2019

Afgelopen september vond Amsterdam Fashion Week plaats op een nieuwe locatie in Amsterdam, namelijk het Museumplein. Daarmee sloeg het mode-evenement al een nieuwe weg in. De voorjaarseditie, die 7 tot en met 10 maart plaatsvindt, zal echter nog veel meer veranderen.

Dit bericht bekijken op Instagram

AMSTERDAM FASHION WEEK 2018 ❌❌❌#amsterdamfashionweek #afw2018

Een bericht gedeeld door Amsterdam Fashion Week (@amsterdamfashionweek) op

AFW Studio

Danie Bles, de initiatiefnemer van AFW, kondigde aan dat de nieuwe editie ‘AFW Studio’ gaat heten. De focus binnen het evenement gaat meer liggen op fotografie, kunst en design. Daarnaast gaat het wederom op een nieuwe locatie plaatsvinden.

De belangrijkste locatie zal dit jaar het Compagnietheater zijn en hier zullen de grootste evenementen plaatsvinden. Op de begane grond vind je hier wisselende exposities van bekend en jong talent. De bovenetages worden gebruikt voor de grote modeshows. Er gaat dus een stuk meer te doen zijn en het programma wordt aanzienlijk breder.

Kunst, fotografie en design

Toen Danie Bles afgelopen jaar initiatiefnemer van Amsterdam Fashion Week werd, had ze de najaarseditie van het mode-evenement al op veel vlakken veranderd. Naast dat de locatie was veranderd naar het Museumplein, was er ook veel meer ruimte voor jonge, Nederlandse ontwerpers.

Danie zet zich enorm in voor afwisseling binnen de mode-industrie en dit evenement. Ze zegt: “Ik ben zelf ook iemand die enorm van afwisseling houdt, ik wil zowel mijzelf als anderen blijven verrassen. Door twee concepten aan te houden is er de vrijheid om in te spelen op wat actueel is. Overkoepelend doel voor beide edities blijft om de relevantie op te zoeken en zo mode dichter bij het publiek te brengen.”

Door deze multidisciplinaire aanpak van het evenement en de toegankelijkheid voor het jonge talent, denken we dat dit sowieso gaat lukken.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

De koningin van Engeland zat front-row bij de London Fashion Week

Vogue

Reageer op artikel:
Amsterdam Fashion Week gaat veranderen en dit is alles wat je moet weten
Sluiten