Amsterdam Fashion Week maakt de volledige programmering voor de maart editie bekend

Met maart in het vooruitzicht heeft Amsterdam Fashion Week de volledige programmering voor de AFW Studio editie bekend gemaakt. In het rijtje van ontwerpers staan een aantal oude bekende, maar er is ook ruimte voor de creaties van nieuw talent.

Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week presenteert van 5 t/m 7 maart de AFW Studio editie. Het is alweer de vierde editie van Amsterdam Fashion Week onder leiding van Danie Bles. Zij vertelt daarover het volgende: “Deze editie voelt als een creatieve internationale meltingpot; sterke jonge designers en gevestigde namen met een duidelijke missie en bewustwording waarmee zij de wereld een stukje mooier maken op een authentieke en moderne manier,”

Eerder werden al een aantal namen bekend, maar inmiddels is de volledige programmering voor maart bekend. Wij delen het volledige programma van Amsterdam Fashion Week zodat je niks kunt missen.

Donderdag 5 maart

De opening van deze Studio Editie wordt afgetrapt met de lancering van het nieuwe project van Zoe Karssen & Quince Karssen. Daarna zal groot Nederlands talent Lieselot Elzinga de editie openen met een intieme presentatie in een Amsterdams Bluescafé.

Vrijdag 6 maart

Op vrijdag steekt Amsterdam Fashion Week ’t IJ over naar het HEM voor de expositie van Duran Lantink. De expositie is in samenwerking met Batavia Stad Fashion Outlet, waar hij de talenten van het talent programm ‘Visions Of’ presenteert. Daarna volgt een performance van Daniëlle Cathari supported by Bud en shows van Ninamounah en De La Vali in samenwerking met Toral Shoes.

De avond wordt afgesloten met een Mexican vibe party waarbij Levi’s de suite van W Amsterdam omtovert tot “The Balloon & XX Chino Suite” waarbij de gloednieuwe Levi’s items gelanceerd worden.

Zaterdag 7 maart

Ook Scotch & Soda is deze editie aanwezig met een intiem ontbijt zaterdagochtend. Het merk zal haar eerste zonnebrillen collectie lanceren in een select gezelschap in de Scotch & Soda winkel op de Huidenstraat. In de avond zet G-Star RAW een spectaculaire show in samenwerking met GVB, de openbaar vervoerder van Amsterdam. Daarna wordt de avond feestelijk afgesloten met Stieglitz x Holland Casino in Mayer Manor.

Bovenstaande evenementen zijn op persoonlijke uitnodiging. Dit jaar komt Amsterdam Fashion Week ook met een consumenten programma dat toegankelijk is voor iedereen.

Fashion Illustration expositie

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart opent de Fashion Illustration Exposition. Zeven hedendaagse Nederlandse mode-illustratoren, zowel gevestigde kunstenaars als opkomende talenten, zijn geselecteerd om originele werken te presenteren. Deze originelen zullen tevens te koop zijn tijdens de expositie.

De Fashion Illustration Exposition is geopend op zaterdag en zondag van 10:00 uur – 17:00 uur in Fosbury & Sons, Prinsengracht 769 in Amsterdam.

AFW Industry Talks

Tevens vinden deze editie de AFW Industry Talks onder leiding van Bregje Lampe plaats. Er wordt gesproken over Entrepeneurship & Branding en Sustainability & Innovation. Aan de AFW Industry Talks nemen onder andere Guillaume Philibert (Filling Pieces), Adriana Galijasevic (G-star RAW), Jeanne Zizi & Margot de Kroon (Zazi Vintage) en Kimberley Jenneskens (O’Neill) deel.

AFW Industry Talks vindt plaats op zaterdag 7 maart van 11:00 uur tot 13:00 uur in Fosbury & Sons in Amsterdam. Inschrijven voor de talks kan via [email protected]

amsterdam fashion week
© Piet Paris
Reageer op artikel:
Amsterdam Fashion Week maakt de volledige programmering voor de maart editie bekend
Sluiten