Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 28 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Amsterdam Fashion Week maakt de eerste ontwerpers voor de maart editie bekend

Met maart in het vooruitzicht heeft Amsterdam Fashion Week de eerste namen voor de AFW Studio editie bekend gemaakt. In het rijtje van ontwerpers staan een aantal oude bekende, maar er is ook ruimte voor de creaties van nieuw talent.

Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week presenteert van 5 t/m 7 maart de AFW Studio editie. Het is alweer de vierde editie van Amsterdam Fashion Week onder leiding van Danie Bles. Zij vertelt daarover het volgende: “Deze editie voelt als een creatieve internationale meltingpot; sterke jonge designers en gevestigde namen met een duidelijke missie en bewustwording waarmee zij de wereld een stukje mooier maken op een authentieke en moderne manier,”

Wij kijken uit naar een editie vol goede, intieme shows en zetten de eerste namen op een rijtje.

1. Zoe Karssen

De AFW Studio trapt op donderdag 5 maart af in het centrum van Amsterdam met een exclusief diner en de lancering van het nieuwe project van Zoe Karssen, die we natuurlijk allemaal kennen. Het beloofd een spectaculaire avond te worden.

2. Lieselot Elzinga

Na het diner trapt groot Nederlands talent Lieselot Elzinga de editie af met een intieme presentatie van haar merk Elzinga Studio in een Amsterdams Bluescafé.

3. Daniëlle Cathari

Op vrijdag 6 maart steken we ‘t IJ over naar Het Hem voor een show van Daniëlle Cathari. Daniëlle showt voor het eerst tijdens AFW Studio nadat ze in 2017 haar studieproject showde op New York Fashion Week en werd ontdekt door adidas Originals. Na een samenwerking met adidas Originals ligt haar focus nu op het bouwen van haar eigen merk.

4. De La Vali x Toral Shoes

In de avond van 6 maart zal De La Vali van de half Britse/Nederlandse Jana en Laura hun AW20/21 collectie tonen. Deze show is in samenwerking met Toral Shoes en beloofd veel goeds.

5. Duran Lantink x Batavia Stad Fashion Outlet

Tijdens deze AFW Studio editie wordt er een talentenprogramma gelanceerd onder leiding van ontwerper Duran Lantink en Batavia Stad Fashion Outlet. Het doel van dit programma is een platform te creëren waarbij nieuw talent zal worden omarmd. Door middel van een 6 maanden ‘fashion journey’ wordt samen met de talenten toegewerkt naar een show in september 2020. Hoe cool.

6. G-Star RAW x GVB

Op zaterdag 7 maart zet G-Star RAW een show neer in samenwerking met GVB, de openbaar vervoerder van Amsterdam. De show tijdens AFW Studio beloofd ontzettend spectaculair te worden, wij blokken ‘m alvast in onze agenda.

8. Stieglitz

Ook Stieglitz showt deze editie een collectie tijdens Amsterdam Fashion Week. Over de details is nog niet veel bekend, maar Stieglitz belooft altijd veel goeds.

9. Levi’s

Ons favoriete jeansmerk Levi’s komt dit jaar ook naar Amsterdam Fashion Week, verwacht een show vol moois en veel denim. We like.

10. Ninamounah

Inmiddels is ontwerper Ninamounah een vaste gast tijdens Amsterdam Fashion Week. Haar collectie ‘Evolve Around Me’ was te zien tijdens de eerste editie van Amsterdam Fashion Week Studio. Die show stond in het teken van de cowboy. Tijdens deze editie showt ze haar collectie op zaterdagavond.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Amsterdam Fashion Week maakt de eerste ontwerpers voor de maart editie bekend
Sluiten