Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann | LinkedIn Fashion 26 augustus 2020

Dit is het programma van Amsterdam Fashion Week

September is fashion month, alleen dit jaar ziet het er door de coronacrisis wel iets anders uit dan gebruikelijk. Modeweken over de hele wereld passen zich aan, zo ook Amsterdam Fashion Week. Toch vindt de modeweek van donderdag 17 september tot en met zaterdag 19 september plaats in Amsterdam.

Met een aangepaste agenda krijgt Nederlands talent alsnog een podium, wij vertellen je wat er op het programma staat.

De opening in Wassenaar

Het is dit jaar voor het eerst dat Amsterdam Fashion Week niet wordt geopend in Amsterdam maar in Wassenaar. In samenwerking met het internationaal succesvolle jassen- en tassenlabel KASSL vindt de openingsavond plaats in het prachtige Museum Voorlinden in Wassenaar. Maar dit jaar staat er meer nieuws op het programma, zo worden er zowel fysieke shows als digitale initiatieven laten zien en is er voor het eerst een podcast tijdens Amsterdam Fashion Week. In de podcast wordt gesproken met verschillende designers en ondernemers over duurzaamheid, innovatie en ondernemen tijdens Covid-19.

Eigenaresse Danie Bles kijkt uit naar de editie in september. “De aankomende editie van Amsterdam Fashion Week voelt als extra bijzonder. Juist in deze tijd is het belangrijk een platform te bieden aan nieuw en gevestigd talent, om creativiteit te kunnen ‘vieren’. Thema’s als verbinden, verandering, diversiteit en duurzaamheid zijn dan ook een belangrijk onderdeel. Wij kijken uit naar een inspirerend en intiem AFW met een groot digitaal bereik.”

Donderdag 17 september

Op donderdag start Elzinga met een performance in combinatie met een foto-expositie en verzorgt lingeriemerk Love Stories een ‘Wake-up service’. Sustainable couture designer Ronald van der Kemp staat op het programma met een online veiling met zijn negenentwintig couture face masks in samenwerking met internationaal veilinghuis Christie’s Amsterdam. De volledige winst gaat naar The Refugee Company. In de avond vindt de guerrilla expositie van KASSL in de verschillende expositieruimtes van Museum Voorlinden plaats.

Vrijdag 18 september

Vrijdag wordt gestart met het talentenprogramma van Duran Lantink in samenwerking met Batavia Stad Fashion Outlet. De deelnemers van het programma ‘Visions of’ laten op individuele wijze hun werk zien in het voormalig V&D pand aan de Kalverstraat 219 van IEF Capital. Aan de overkant van het IJ in het Eye Filmmuseum showt de Belgische couture designer NATAN zijn nieuwste SS21 collectie. De vrijdag wordt afgesloten in het Stedelijk Museum door designer Bodil Ouédraogo met een presentatie in projectievorm die geheel in het teken staat van ‘the art van dressing up’ en een ‘live installation’ van Ronald van der Kemp in hotel De L’Europe.

Zaterdag 19 september

Zaterdag keert Amsterdam Fashion Week terug in de locatie aan de Kalverstraat met een drietal jonge labels. Cruèl, het merk van de Amsterdamse ontwerper William Ampofo, presenteert de SS21 collectie aan de hand van een show. Het label Reconstruct drukt op de REset knop en neemt ons mee op reis naar hun nieuwe realiteit en de nieuwe collectie van Mulas Hybrid Haus wordt gepresenteerd in de vorm van een modefilm, gemaakt in samenwerking met visual artist Mila van der Linden. Daarnaast heeft Scotch & Soda tien jonge talenten geselecteerd om een hoodie uit de Fall/Winter’ 20 collectie te redesignen.

Lichting en Dylan Westerweel

Ook komende editie maakt Amsterdam Fashion Week plaats voor Lichting. In samenwerking met de Meester Koetsier Foundation presenteren de veertien beste fashion alumni van 2020 zich aan een internationale vakjury. Samen met de winnaar van Lichting 2019, Dylan Westerweel, vindt dit plaats op 23 oktober in de Hermitage van Amsterdam.

Reageer op artikel:
Dit is het programma van Amsterdam Fashion Week
Sluiten